Missade matchbollar - föll bittert i finalen

Två matchbollar för titeln. Men Amanda Girdo och Ana Varo lyckades inte stänga butiken. I stället blev det en riktigt bitter finalförlust i Spanien.

Girdo och Varo ställdes mot 16-åriga talangen Claudia Escacena och 19-åriga Laura Lujan och det blev en riktigt spännande historia.

Dessutom gjorde den kraftiga blåsten att det var extremt svårt att spela, särskilt att slå vinnare, vilket normalt är en av Girdos allra bästa sidor.

I första set lyckades Girdo och Varo rädda tre setbollar vid ställningen 5-6 och ta setet till tiebreak. Där slog Girdo en rent lysande fejksmash fram till 5-3 och setet kunde sedan vinnas med 7-5 i tiebreak.

I andra set kom Girdo och Varo under direkt med 0-3. Men laget repade mod och istället för att falla ihop reste sig omgående och gick upp till 3-3.

Och vid 5-5 lyckades de breaka ännu en gång och därmed ge sig själva chansen att serva hem hela tävlingen.

Den chansen missades dock och även andra set gick till tiebreak. Där såg det länge lysande ut, inte minst när Girdo och Varo gick upp till 6-4-ledning och två matchbollar. Men på båda de poängen spelade motståndarna fantastiskt och kunnde till sist vinna tiebreaket med 9-7.

Dramat gick vidare i tredje set då Varo och Girdo omgående lyckades vända 0-40 i egen serve och ta ledningen med 1-0.

Trots det var det Escacena och Lujan som hade ett totalt momentum om spelet och kunde med lysande padel gå från 0-1 hela vägen till 5-1 innan Girdo och Varo lyckades stoppa blödningen med att serva hem ett game blankt.

Men den glädjen blev kortvarig. Motståndarna kunde serva hem gamet, setet, matchen och hela turneringen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk