Förlust direkt för Vasquez och Montiel i Lyon

Det blev förlust direkt för Simon Vasquez och Alvaro Montiel. De fick aldrig riktigt spelet att lyfta i Lyon.

Simon Vasquez och Alvaro Montiel ställdes i första rundan mot Pablo Castillo och Candido Alfaro. En intressant detalj är att båda paren vunnit varsin FIP Rise i Göteborg i år.

Det var för övrigt Vasquez och Montiels första match efter den väldigt bittra förlusten i Paris, där de förlorade en kvalfinal efter missad matchboll.

Matchen streamades på Youtube från den härliga basketarenan Palais de Sports i Lyon, men tyvärr utan kommentator och scoreboard, vilket gjorde det lite trixigt att följa med.

Men det var hela tiden en jämn match, med många vinnare på den snabba banan. Castillos luriga spel med vänstern ställde dock till det många gånger.

Vasquez valde några smashar i fel lägen där han blev utkontrad av Alfaro.

Men i det stora hela var det en välspelad match mellan två jämna lag. Montiel och Vasquez vann första set med 7-5, men hade sedan svårt att breaka. I stället blev de själva breakade två gånger vilket ledde till 4-6, 4-6.

Senare i dag spelar Daniel Windahl och Javier Valdes mot Guillermo Collado och Javier Martinez. Den matchen lär dock inte streamas, eftersom den spelas i en annan hall.

Stream lär det däremot bli när Adam Axelsson och Willy Släryd ungefär 19.00 ställs mot tävlingens högst rankade par: Alex Ruiz och Alejandro Arroyo.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk