Dogge skadad när glaset exploderade i semifinalen

Douglas Rutgersson offrade sig hänsynslöst för att undvika en matchboll. Då exploderade glaset i tusen bitar. Svensken skadade sig och fick blödandes lämna banan för vård. I nuläget är det högst oklart om matchen kan återupptas.

Efter en imponerande resa fram till semifinalen i FIP Rise Stratford ställdes Rutgersson och Olsson mot överraskningslaget Manuel Aragon och Roberto Belmont, som i sin kvartsfinal slagit ut storfavoriten, bröderna Deus från Portugal.

Svenskarna började väldigt stelt och fick inte alls igång sitt spel i första set. De blev snabbt dubbelbreakade fram till 4-1 och förlorade setet med 6-2. Men i slutet av setet syntes det att de började komma in i spelet på allvar.

När väl andra set började var Olsson och Rutgersson betydligt mer beredda på vad som krävdes. De började få grepp på sina motståndare och när de lyckades breaka fram till 4-2 var det en helt ny match.

Rutgersson hade några fantastiska kickar ut över tremetersväggen, trots att det var rejält kyligt i tältet i Stratford, bland annat på setbollen som gav 6-3.

I tredje set fick spanjorerna börja serva, vilket gjorde att de kunde sätta press på svenskarna. Och när de dessutom fick första breaket fram till 3-1 var läget pressande.

Men vid 4-2 hade svenskarna verkligen chansen. De gick upp till 15-40 och hade därmed tre breakbollar. Men tyvärr kunde de inte förvalta någon av dem.

Vid 5-3 skulle spanjorerna för första gången serva för matchen. Vid ställningen 30-30 offrade sig Rutgersson för att rädda en boll. Han flög in i bakglaset, som gav vika i en explosion. 

Rutgersson gick sedan mot sidogallret och det syntes tydligt att han var skadad. Frågan var bara hur allvarligt.

Enligt rapporter på plats blödde han från nacke, arm och hand och fick lämna banan för vård.

Matchen har avbrutits. Padelfeber har varit i kontakt med Albin Olsson, som säger att Douglas Rutgersson klarat sig bra efter omständigheterna, men att de ändå ska åka till sjukhus för att få det ordentligt undersökt. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk