19-åringen blir Vasquez nya partner på Premier Padel

Det ser ut att bli en internationell satsning trots allt för Simon Vasquez. Han är anmäld till årets två första Premier Padel-tävlingar tillsammans med en spansk talang.

Vasquez berättade nyligen att hans utlandssatsning var i stor fara eftersom han helt enkelt inte fått ihop tillräckligt med pengar för att kunna täcka en helhjärtad satsning.

Men när Premier Padel-säsongen nu drar igång med två tävlingar, i Saudiarabien och Qatar, har Vasquez anmält sig tillsammans med Alvaro Montiel Caruso.

Alvaro Montiel är 19 år, 180 lång och kommer från Barcelona. Han är i nuläget rankad 134 på FIP. Vasquez är 110.

Alvaro Montiel var nyligen i Helsingborg och tränade och testade då att spela tillsammans med Vasquez. Det var så pass lovande att Vasquez sedan åkte ner till Barcelona för ännu mer sparring i par med den unge spanjoren, bland annat mot Tolito Aguerre.

Vasquez och Montiel kommer att få kvala i Saudiarabien.

Däremot går Daniel Windahl och José Solano direkt in i huvudturneringen, som 32:a lag av 37 direktkvalificerade.

Även Adam Axelsson och Daniel Appelgren har anmält sig till tävlingen, men lär knappast få vara med. De står ganska långt ner på väntelistan för att få vara med i kvalet.

Tävlingen i Riyadh avgörs 24 februari-2 mars.

Vasquez och Montiel har även redan nu anmält sig till Premier Padel-tävlingen i Doha, Qatar. Där startar kvalet den 1 mars.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk