Underbart - Windahl och Solano vidare i Paris

Daniel Windahl är verkligen tillbaka på allvar. Han och José Solano såg lika bra ut som någonsin när de tog sig vidare till den andra omgången i Paris efter två raka set.

Daniel Windahl och José Solano ställdes mot Mario Ortega Ripoll och Carlo Marti Vano, rankade 87 och 94 på WPT.

Ett blixtsnabbt par som var otroligt svåra att smasha bort. Smasharna var i princip tvungna att vara perfekta, annars kunde spanjorerna kontra livsfarligt.

Windahl och Solano fick en riktigt sur start på matchen. Efter några minuter stod det 0-3 trots att de hade haft gamebollar både i det andra och det tredje gamet.

Men då visade de stor mental styrka. Även det fjärde gamet gick till deuce och då gick det äntligen i rätt riktning.

Det blev starten på en riktigt bra period. Windahl och Solano gick från 0-3 till 3-3 och hade även gamebollar att fixa ytterligare ett break.

Men Ortega och Marti höll undan och knep gamet.

Sedan var det Windahl och Solano för hela slanten. Vid 4-4 kom ett blankt break fram till 5-4 efter en helt magisk serveretur av Windahl, den patenterade backhandreturen som går snävt cross in i gallret. 

Därefter kunde de säkra setsegern till 6-4.

Det var uppenbarligen något som tog hårt mentalt på motståndarna. För andra set började helt annorlunda än det första. Nu var det Windahl och Solano som spelade med aura och motståndarna som såg små ut. 

Windahl och Solano kunde direkt knipa ett break och gå fram till 2-0, 3-1 och 4-2 utan att det var särskilt dramatiskt. 

Vid 5-4 var det dags för Daniel Windahl att serva för matchen. Och det gick alldeles utmärkt. Solano fick avsluta med en helt magisk rak backhand.

I nästa omgång väntar Enrique Goenaga och den långe Marc Quiles. De imponerade i sin första match, men även detta är ett lag som Windahl och Solano kan besegra.

I så fall väntar finalseedade Franco Stupaczuk och Martin Di Nenno i tredje rundan.

Det vore onekligen en fest.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk