Sommarfesten - A1-tävling mitt på Stora Torg i Halmstad

Det blir en A1 Master i Sverige i sommar. Och inte vilken som helst. Den kommer att avgöras mitt på Stora torg i Halmstad.

Förra året var det tänkt att touren, som då hette APT, skulle spelas i Båstad. Men i sista stund flyttades tävlingen till Teneriffa, vilket blev ett svidande fiasko.

I år är det tänkt att den stora revanschen ska ske. Ett nytt bolag är skapat som heter A1 Padel Sverige och de ska arrangera tävlingar i Sverige i minst tre år.

Och de lade verkligen upp ribban högt för att få ett evenemang som sticker ut.

- Vi pratade med flera kommuner, men vi fick ett riktigt bra samarbete med Halmstad, säger Christoffer Edefell i ledarstaben.

Arbetet ledde fram till ett färdigt resultat. A1 Padel Swedish Master. Tävlingen ska spelas den 10-16 juli mitt i Halmstad centrum, mitt på Stora torg.

- Det kommer att påminna en del om ett par WPT-tävlingar som spelas på torg, säger Edefell.

Svenska eliten är redan kontaktad och arrangörerna hoppas att så många som möjligt av våra bästa spelare ställer upp.

- Vårt mål är att svenska eliten ska spela – och att vi även kan ge wild cards till spännande talanger.

Edefell säger också att planen är att turneringen ska bli årligt återkommande och att A1 återvänder till Stora torg även 2024 och 2025.

- Vi ser detta långsiktigt. Men redan i år vill vi att tävlingen ska sticka ut. Det blir uppbyggda läktare och festivalområde. Det blir riktigt häftigt.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk