Skandalen: EM skjuts upp till någon gång nästa år

Enligt trovärdiga uppgifter blir det inget EM i oktober. Om så är fallet är det en första klassens skandal som skämmer ut hela sporten.

När det kommer till FIP och mästerskap borde ingenting förvåna längre.

2018, när VM avgjordes i Paraguay, kunde inte ens herrfinalen spelas eftersom banorna helt enkelt var för dåliga.

EM i Marbella 2021 var så uselt arrangerat att hela den svenska presskåren hotade med att åka hem mitt under mästerskapet.

I år har inte ens FIP kunnat presentera en spelplats för EM, som skulle ha spelats första veckan i oktober.

Sverige tog nyligen ut sin EM-trupp och spelarna hade verkligen årets höjdpunkt att se fram emot. Spelare har tagit ledigt från sina jobb och ordnat familjesituationer.

Då kommer alltså nyheten om att FIP väljer att ”skjuta upp” mästerskapet. Något som Padel-TV var allra först med att berätta på sin Instagram.

- Jag har varit i kontakt med FIP och fått tydlig information om att mästerskapet inte genomförs i oktober utan skjuts fram till någon gång första halvåret 2024, säger Padel-TVs vd Johannes Thomhave.

Även Svenska Padelförbundet har nåtts av uppgifterna.

- Ja, vi har hört långt gånga rykten om det, säger verksamhetschef Calle Åkesson.

FIP har under senare tid lagt ner enorm kraft på att ta över hela världspadeln genom att med Qatarpengar köpa upp WPT och sedan få styra världstouren. Uppenbarligen fanns inte kraft att göra så mycket mer än så.

FIP har också ambitioner på att göra padel till en olympisk sport. Men de borde börja med att åtminstone se till att deras egna mästerskap genomförs och att ge arrangeras tillfredsställande.

Till saken hör att det skapade Eurpeiska Padelförbundet, FEPA, 2019 arrangerade ett EM, men att FIP då valde att starta fullt krig mot FEPA vilket höll på att sluta i rättegångar.

Men nu ser det alltså inte ut att bli något mästerskap 2023.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk