Prestigefighten utjämnad - nu har lagen varsin titel

Ännu en gång möttes de i final. Ännu en gång gick finalen till tredje set. Men den här gången var det Viktor Stjern och Pierre Bonfré som både orkade och kunde mest.

Förra säsongen slutade med att Bonfré och Stjern dominerade SPT totalt. De vann de tre avslutande SPT-tävlingarna och gick in i den här säsongen som ganska tunga favoriter.

Men det fanns en skillnad. Nu hade Cayetano Rocafort och Daniel Appelgren parat ihop sig och de har från första början varit fast beslutna att försöka bli SPT:s kungar.

Den här SPT-säsongen håller på att utveckla sig till en mäktig tvekamp mellan de två lagen. I årets första SPT var det Caye och Äpplet som drog det längsta strået i en otroligt bra final.

I årets andra SPT möttes lagen än en gång i final.

Att tippa den på förhand kändes totalt omöjligt. Lagen är så oerhört jämna att det inte ens är dagsform som avgör. Snarare kvartsform. Det lag som har flowet i de viktigaste ögonblicken är också det lag som får med sig segrarna.

Det blev ännu en välspelad final i ett furiöst tempo på de snabba banorna i Eskilstuna. Och den här gången var det Stjern och Bonfré som fick matchen att vikta över i deras favör. De förlorade första set med 4-6, men kände ändå att de var med i matchen i allra högsta grad. När de sedan började få bra utdelningar på golden points gav det stor utdelning på resultattavlan.

Andra set slutade 6-2 och trots att tredje setet kändes helt jämnt stod det plötsligt 4-1 på poängtavlan efter en mäktig kicksmash av Pierre Bonfré på ännu en golden point. Lagen följdes sedan åt till 5-2 då Rocafort servade för att stanna kvar i finalen. 

De visade en stor mental styrka där de lyckades rädda matchbollar och tvinga fram Viktor Stjern till servelinjen. Det blev viss dramatik då Rocafort hade en volley som definitivt såg ut att vara ute, men Stjern gick med på att spela om poängen. Vilket förmodligen var helt rätt mentalt sett. Stjern och Bonfré gick snabbt upp till 40-0 och fyra matchbollar.

De missade den första och även den andra. Men på den tredje fick Bonfré läge för kicksmashen och då var finalen över.

Efteråt såg Pierre Bonfré nyktert på segern:

- I första set hade de lite mer flyt. Sedan hade vi det. Det kommer nog vara så här hela året. Vi är otroligt jämna och har våra strategier. Det blir otroligt små marginaler som avgör, sa han till Padel-Television.

Nu har lagen varsin finalseger på SPT och det troliga är att de lär mötas i betydligt fler stora matcher den här säsongen. Det är just nu de här lagen det handlar om i svensk padel. 

Samtidigt ska vi absolut komma ihåg att det krävdes fyra (!) räddade matchbollar för Stjern och Bonfré i semifinalen. Men riktigt bra lag brukar ha både flyt och lite tur.

Vi måste definitivt nämna att Stjern och Bonfré nu har fyra segrar på de fem senaste SPT-tävlingarna. En enorm prestation.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk