På väg mot bragdvändning - men Girdo och Wyckaert föll

Ett i det närmaste perfekt första set. Men sedan var festen över för Amanda Girdo och Helena Wyckaert.

På förhand var det här en öppen historia. Efter förmiddagens enkla seger skulle det bli ett riktigt kraftprov. Sandra Hernandez och Martina Fassio ligger 55 och och 82 på WPT-rankingen. Girdo och Wyckart ligger 94 och 93 – men känslan är att laget utvecklas snabbt.

Men Girdo och Wyckaert gick verkligen ut och gjorde ett perfekt första set. De satte ett kompakt tryck på spanjorskorna och hade en sådan härlig avslappning och timing i slagen. Misstagen var få och när setet var över hade Sverige/Belgien vunnit det med 6-2.

I det läget såg det verkligen ut som om de rusade mot en snabb seger, så klart grepp hade de om matchen.

Men så började andra set och plötsligt var det en helt annan match. Spanjorskorna började setet med att vinna åtta (!) raka poäng, vilket av naturliga skäl ledde till en hel del bryderier. Hernandez och Fassio växte samtidigt som vi började få se en del misstag från Wyckaert och Girdo.

Man skulle kunna säga att andra set blev en total kontrast till det första. Även detta set slutade 6-2 – men till spanjorskorna.

Tredje setet fick ett nyckelgame, där Wyckaert hade det riktigt jobbigt i egen serve. Två enkla missar overhead följdes upp med ett dubbelfel och vips hade spanjorskorna fått det viktiga breaket.

Det rann sedan iväg till 5-1 innan Wyckaert med en kicksmash ut ur buren kunde stoppa blödningen och ordna ett break till 5-2.

De höll sedan sin serve fram till 3-5 och hade sedan ett läge att breaka ännu en gång efter att ha vunnit matchens bästa boll.

Men vid 15-30 reste sig spanjorskorna, vann snabbt tre raka poäng och därmed matchen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk