Motgångarna bara fortsätter för världsettorna

Starten på säsongen har verkligen varit hemsk för världsettorna. Motgångarna har kommit slag i slag och kulminerade i natt då Juan Lebron blev skadad.

Tre säsonger i rad har Lebron och Ale Galan slutat som världsettor. De har dominerat sporten totalt. Deras segerprocent har varit fantastisk och varje gång de gått in i en turnering har de gjort det som favoriter.

Men 2023 har verkligen varit en helt annan historia. Det har gått emot på alla plan.

Till att börja med har laget ännu inte vunnit någon turnering. I stället har de fått se de nya lagen Tapia/Coello och Stupaczuk/Di Nenno lyfta bucklor och ta emot de fetaste prischeckarna.

Men om det bara var det som var problemet hade det varit en sak. Men säsongen har varit betydligt värre än så för Lebron och Galan.

Paret fick extremt hård kritik när de valde att stanna hemma i Spanien istället för att spela WPT i Argentina. Tävlingens general Lisandro Borges gick till frontalangrepp på Galan och menade att han haft samma skada i flera år och valde bort tävlingen av andra skäl. Borges sa att Galan gjorde narr av argentinsk padel.

Bråket ledde till att Lebron och Galan dök upp till tävlingen därpå – i Chile. Men det blev ju knappast någon succéartad historia för världsettorna. De tog sig till final, en final som för all framtid lär bli ihågkommen för hur Lebron och Galan agerade i andra set, då Tapia och Coello faktiskt borde ha vunnit matchen.

Stjärnorna har fått emotta en lavin av kritik. De har kallats för osportsliga och betydligt värre saker än så. Lebron och Galan skrev en kort ursäkt efteråt på Instagram – men har inte velat förklara sitt agerande djupare. Det är ingen överdrift att påstå att superstjärnornas status fick sig en knäck där. I stället ses de nu av många som två spelare som är beredda att gå över sportsliga gränser för att vinna, vilket inte brukar vara uppskattat inom padeln.

Men motgångarna skulle bli fler. Sent i går kväll tvingades laget dra sig ur turneringen i Paraguay. Juan Lebron fick kraftiga smärtor i höger underarm/armbåge. Han försökte spela efter att ha förlorat första set – men det medförde bara att smärtorna blev värre och värre. Vid ställningen 0-4 mot Javi Garrido och Fede Chingotto var de helt enkelt tvungna att bryta.

Lebron såg uppenbart skakad ut. Han är definitivt inte van vid att vara skadad.

- Jag har aldrig varit med om något liknande och jag är väldigt ledsen, skrev han på Instagram.

Frågan är nu hur länge Lebron blir borta. Och vad Galan väljer att göra under tiden.

Och den stora frågan är absolut värd att ställa nu:

Är parets totala dominans i världspadeln över? Är de på väg att tvingas lämna sin tron?

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk