Mirakelvändning bakom Sveriges seger över Brasilien

En helt osannolik vändning låg bakom svenska flickornas seger över Brasilian i kväll. ”Det absolut sjukaste jag gjort i mitt liv”, säger Juni Sjöland

Vilken enormt stark insats av de svenska tjejerna. Brasilien är ett tungt padelland och just sättet som Sverige vann på bevisar en smått otrolig styrka.

Lotten gjorde att 16-åringarna fick börja och i den första matchen klev Sjöland ut tillsammans med Zoe Andersson.

Men den matchen såg ut att sluta väldigt snabbt och tråkigt. Brasilien körde över svenskorna, vann första set med 6-2, ledde med 5-0 i andra och skulle bara defilera.

Men då började märkliga saker att hända.

Svenskorna började vinna game. Sedan många game – och till sist hela setet.

Och i det avgörande setet var svenskorna så starka och motståndarna så nedbrutna att det bara rullade på till 6-2 av bara farten.

Bragdtjejerna Zoe Andersson och Juni Sjöland.

- Utan tvekan det sjukaste jag har varit med om. Jag vet inte hur det gick till. Först var vi bara glada för varje boll vi vann, men sen kände vi att vi kunde kontrollera spelet bättre. Men lätt var det inte. Varje game var ett litet helvete, sa Sjöland efter matchen.

Sedan var det dags för Tea Hylander och Ella Ho att gå ut på banan i 18-årsmatchen.

Även där började det tungt med tiebreakförlust i första set.

Men i det andra tog svenskorna kommandot, vann det med 6-3 och när man sedan fick ett break även i det tredje setet var det aldrig något snack. 6-3 även där och stor svensk glädjedans. Ledningen med 2-0 var ointaglig.

Det innebär att Sveriges tjejer inlett gruppspelet med två segrar och rusar mot gruppseger.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk