Fors och Frost förstaseedade i Australien: "En fantastisk upplevelse"

I morgon börjar äventyret för Linus Frost och Johan Fors. De går in i Australian Padel Open som förstaseedade.

Det är första gången som Australian Padel Open avgörs och att tävlingen är lagd i anslutning till den gigantiska tennisturneringen är en häftig krydda. Liksom att vi faktiskt har ett svenskt lag som bemödat sig att åka till andra sidan jordklotet för att ställa upp.

Vilket inte många från Europa har gjort – vilket innebär att Linus Frost och Johan Fors faktiskt är förstaseedade i turneringen som har fått statusen FIP Rise, vilket innebär att det är internationella rankingpoäng på spel.

De spelar sin första match i morgon på klubben One Padel Docklands och ställs mot paret Carlos Espinoza och Juan Pablo O´Shea.

- Att vara förstaseedade känns bra. Samtidigt vet vi att dom inte har några internationella tävlingar i Australien så spelarna har inte kunnat bevisa sig. Vi har redan sett flera par som kan spela bra padel, men som står utan FIP-poäng, säger Johan Fors.

Fors och Frost har varit i Australien i några dagar nu och hunnit acklimatisera sig till både tidszon och väder.

- Upplevelsen hittills har varit fantastisk. Vi har verkligen blviti behandlade som proffs och alla är superglada att vi är här.

Vad tror ni om era chanser?

- Svårt att säga. Men hur det än går i tävlingen så blir vi en erfarenhet rikare och vi skulle komma tillbaka direkt om vi fick chansen.

I och med att paret är förstaseedat blev Fors och Frost intervjuade av självaste ABC - ett stort TV-bolag i Australien.

- Vi pratade om oss själva en del, men även om hur padeln växer i världen, säger Fors.

Hela lottningen här.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk