Förlust för Windahl och Vasquez - nu väntar nästa svensklag

Det blev förlust för Daniel Windahl och Simon Vasquez. Så nu är frågan om Albin Olsson och Adam Axelsson kan få stopp på de aggressiva argentinarna.

Leo Augsburger och Tino Libaak spelar en virvlande snabb padel och när den stämmer är den oerhört obehaglig att möta.

Windahl och Vasquez gillar också att spela snabbt, hårt och aggressivt – vilket gjorde att matchen bedrevs i ett extremt tempo med få långa bolldueller.

Svenskarna fick en drömstart, breakade till 2-0 och hade gamebollar fram till 3-0. Men ett par enkla missar av Windahl gjorde att Augsburger och Libaak kunde bryta tillbaka.

Sedan kom en nattsvart period där svenskarna faktiskt förlorade tio poäng i rad och till sist kunde Augsburger bomba in en smash som betydde 6-4.

Windahl hade avgjort två golden points men sett över hela setet missade han för mycket. Han hade faktiskt lika många unforced errors som de övriga tre spelarna tillsammans.

I andra set följdes lagen åt till 2-2. Då kom argentinarnas break, vilket var synd eftersom svenskarna hade haft två gamebollar. Men Vasquez hade en märklig felträff i en overhead på golden point.

Vid 4-2 hade argentinarna en ny breakboll vid golden point, men då kunde Vasquez avgöra med en hård bandeja, vilket höll hoppet vid liv. 

Vid 5-3 kom matchens första matchboll vid golden point. Och efter grymt försvarsspel kunde argentinarna avancera mot nät och det var Libaak som fick avgöra med en snygg rak volley. 

Svenskarna gjorde absolut ingen dålig match - men framför allt Windahl har högre nivåer i sitt spel. I kväll var missarna för många. 

I morgon ska allts Augsburger och Libaak ställas mot Adam Axelsson och Albin Olsson i semifinalen. Förhoppningsvis klarar de bättre att dra ner farten i försvaret och göra det jobbigare för argentinarna genom att inte fastna i den extrema pang-pang-padeln.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk