Bitter förlust i Paris - så nära åttondelen var Windahl

Ledning med 1-0 i set. 4-4 i det andra. Så nära var Daniel Windahl och José Solano det verkliga finrummet i Paris. Men tyvärr räckte det inte hela vägen.

Windahl och Solano mötte Marc Quilez och Enrique Goenaga, rankade 57 och 63 på WPT. Quilez är 1,92 cm lång och fruktad för sin smash. Däremot har han jobbigare i försvaret. Goenaga är en riktigt fin forehandspelare som behärskar det mesta, inklusive en mäktig kicksmash.

Första set blev riktigt jämnt, där det bara var några enskaka poäng som kom att avgöra.

Windahl och Solano blev tidigt breakade, men kunde breaka tillbaka omgående, vilket var väldigt viktigt.

Därefter höll man sin serve fram till 3-2 efter flera deuce.

Vid 4-3 kunde Windahl och Solano breaka igen tack vare att Goenaga helt enkelt missade hela bollen när han skulle kontra ut en smash framme vid nätet.

Därefter kunde Solano serva hem setet till 6-3.

I andra set följdes lagen åt med hållna servar hela vägen till 4-5 då Windahl och Solano högst olyckligt tappade några bollar i egen serve och därmed setet.

Avgörande set började på sämsta tänkbara sätt. Först missade Windahl och Solano en riktigt fin chans att breaka, bara för att i gamet efteråt bli breakade av motståndarna.

Efter det var det som att Windahl stressade upp sig något och helt enkelt ville för mycket, vilket resulterade i några felbeslut och missar. Han hade svårt att behålla kylan och harmonin när sakerna på banan inte gick hans väg.

Quilez och Goenaga kunde rida på breaket fram till 4-1 och dessutom fixa ett dubbelbreak fram till 5-1 och sedan defilera hem avgörande set till 6-1.

Windahl spelade stundtals strålande i första och andra set, men när frustrationen fick grepp om honom påverkade det spelet allt för mycket, vilket ledde till direkta misstag och felbeslut.

Förlusten kommer garanterat svida ett tag, men det allra viktigaste var att Windahl redan nu känner att han kan mäta sig mot riktigt högt rankade spelare.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk