Ännu en FIP-titel för Windahl - närmar sig topp 50

Daniel Windahl fortsätter att plocka FIP-titlar. I Drammen i Norgen vann han FIP Rise i par med José Solano.

Windahl har haft ett fantastiskt facit ända sedan återkomsten till tävlingspadeln. Som ni kanske minns började allt med en FIP-titel i London i par med Simon Vasquez.

Windahl vann även en FIP Rise i Litauen tillsammans med Cristian Gutierrez.

Och nu tog han hem sin tredje titel – denna gång med Solano.

Dessutom har han flera fina resultat, där andraplatsen i FIP Star i Perugia sticker ut extra. Mötet mot Alex Ruiz och Juan Tello på WPT glömmer vi inte heller.

I Norge klev Windahl och Solano in i tävlingen som förstaseedade och de klarade att spela hela turneringen med favorittryck.

Fram till semifinalen hade de inte tappat ett enda set, men där blev det väldigt tufft mot Benjamin Tison och Clement Geens.

I finalen väntade de spanska 18-åringarna Ale Jerez och Andrés Lancha, som var oseedade i turneringen men som imponerade oerhört på de snabba banorna. Fram till semifinal hade de inte tappat mer än två games i någon match.

Windahl och Solano började finalen med att breaka sina motståndare, men blev sedan tillbakabreakade. Nyckeln i första set kom i stället vid 5-5 då de lyckades breaka på nytt. Sedan kunde de serva hem setet till 7-5.

Även andra set började med att Windahl och Solano breakade. Och när de dessutom kunde breaka på nytt fram till 3-0 hade de gett sina unga motståndare en rejäl uppförsbacke. Efter det kunde det svensk/spanska paret verkigen spela ut och briljera på banan. 

Det blev ännu ett break till 5-0 innan Solano kunde serva hem setet, matchen och hela turneringen.

Det var riktigt roligt att se de båda tillsammans igen och det blir intressant att se vad Windahl och Solano kan åstadkomma i Premier Padel i Milano där paret går direkt in i huvudturneringen i början av december.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk