Vasquez tar ett break från padeln - dragits med skada länge

Under en längre tid har Simon Vasquez dragits med en skada i höften. Därför väljer han nu att ta ett tävlingsuppehåll på över en månad. ”Jag måste få ordning på det här”, säger han.

I sin podd ”Padel med proffset och jag” berättar han att han egentligen dragits med en skada i höften ända sedan APT i Monaco, en skada som hela tiden gjort sig påmind.

- Det är en låsning som gör att nerver som kommer i kläm, säger han.

Vasquez har precis spelat Premier Padel på Roland Garros i Paris där han kanske gjorde säsongens sämsta match. Det fick honom att ta ett beslut, som han beskriver som väldigt jobbigt: att ta en paus från padeln i över en månad.

- Det var tänkt att jag först skulle spela WPT i Malaga, sedan Fiskebäckskil och därefter Premier Padel i Madrid. Jag står nu över alla dessa tävlingar, berättar han i podden.

Därefter följer ett naturligt uppehåll på två veckor. Det innebär att Vasquez tar padelledigt nu i minst fem veckor med målet att äntligen få ordning på sin skada.

- Jag måste få ordning på det här, för det kommer att bli en intensiv höst. Det är ingen idé att tävla om man inte är där fysiskt och mentalt. För då kommer inte resultaten.

Att få komma hem till Sverige, behandla skadan och ladda batterierna på alla sätt i lugn och ro är vad Vasquez hoppas är helt rätt medicin för att hitta sitt bästa spel igen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk