Vasquez om tourlivets baksidor: "Jag känner mig ensam"

Fler tävlingar än någonsin. Det gör att säsongen kostar ungefär 800 000 kronor för Simon Vasquez. I en öppenhjärtlig intervju nyanserar han bilden av det glamourösa WPT-livet.

Simon Vasquez är gäst i Padelfebers senaste poddavsnitt och berättar mycket om det glamourösa tourlivets baksidor. Bland annat beskriver han ensamheten.

- Jag har många vänner och nära och kära här hemma som söttar mig. Men när du landar på en flygplats och måste hyra bil själv, fixa boende själv, kanske spela med en ny partner som lämnar dig direkt efter tävlingen, du ska jaga en ny partner… I slutändan känner du dig ensam. Det är du, ditt bagage och ditt racket…

Vasquez berättar också om hur dyrt det är att vara padelproffs – att det kostar många hundra tusen bara att kunna genomföra de olika tourerna.

- Före säsongen hade jag budgeterat för 600-700 tusen. Men det blir mer. Flygen har blivit så obegripligt dyra. Och det är många tävlingar. Det kommer landa på 200 000 bara i flygbiljetter – och ännu mer i boende. Sedan ska man betala coacher och hyra bilar. Det är mycket mer kostnader än man tror, säger han i avsnittet.

Du kan höra hela intervjun med Simon Vasquez här.

"Denna nyhet presenteras i samarbete med Furniturebox - Hitta din nya sänggavel hos Furniturebox.se"

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk