Vasquez inte överens med domaren när finalen säkrades

Windahl och Vasquez hade aldrig någonsin förlorat mot Stjern och Bonfré. Det har de fortfarande inte. Därför spelar de SM-final i morgon.

Paren har mötts många gånger genom åren och egentligen är det helt otroligt att göteborgarna aldrig lyckats få till en enda seger, men med åren har det blivit ett helt mentalt berg att kliva över – plus att motståndarna råkar vara Sveriges två bästa padelspelare.

Viktor Stjern och Pierre Bonfré sa innan matchen att deras första mål var att inte bli breakade tidigt, vilket nästan alltid varit fallet. Det lyckades de med. De höll sina första servegames, vilket gjorde att första setet kändes ovisst halvvägs.

Men sedan kom det där rycket: Windahl och Vasquez fick sitt break och kunde sno första setet som annars mest blev minnesvärt för ett par domslut och Vasquez som bjöd TV-tittarna på en liten show.

Först tyckte domaren att en volley från Bonfré hade touchat Simon innan den gick ut.

- Nej, nej, nej, sa Vasquez. Du kan omöjligt ta det beslutet. Det var ingen touch.

Vasquez var så ivrig att han till och med gick ut till domarstolen och förde en längre argumentation.

Det hela slutade med att bollens spelades om, men det dröjde bara till nästa poäng innan det var nytt palaver. Nu var frågan om en volley från Stjern hade varit inne eller ute.

- Den var inne, sa domaren – och fick direkt mothugg.

Även nu slutade det med att alla spelarna på banan enades om att även den skulle spelas om.

Andra set började med hållna servegames fram till 4-4 där båda lagen visade stort anfallsspel. Då hördes coachen Andréas Johansson ropa "NU!" som en uppmaning att det var läge för Vasquez och Windahl att explodera och ta ett avgörande break. 

Och som på kommando svarade spelarna med att göra just det - vilket i sig är väldigt imponerande.  De gjorde det med grymma lobbar och på breakbollen satte Vasquez en stenhård volley som såg ut att ta i ansiktet på Bonfré. 

Men tro inte att matchen var över för det. På något sätt hittade göteborgarna kraft och mod för att åstadkomma sitt första break i matchen. Det kom på ren vilja och desperation.

Vad skulle då svaret från favoriterna bli? Jo, de gjorde sitt absolut bästa och mest fokuserade game på hela matchen och breakade ännu en gång. Men inte var matchen vunnen för det, på något sätt lyckades Göteborg breaka igen och tvinga fram ett tiebreak.

Men då var det som att fokusnivån lades på max. Windahl och Vasquez gick direkt upp till 3-0.  Som blev 4-2 och 5-3. När Vasquez dessutom fick en nätrullare fram till 6-3 var det läge.

Vasquez och Windahl vann SM tillsammans redan 2017. Nu har de chansen att ta sin andra titel ihop. Och för Simon finns chansen att ta sitt fjärde SM-guld.

Denna nyhet presenteras i samarbete med Chilli.se och deras stora sortiment av skrivbord"

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk