Succé i Portugal - previafinal för Girdo och Brito

En ny succé. Och nu kan verkligen Amanda Girdo och Nela Brito känna smaken på en ny huvudturnering på WPT.

Vi var inne på det redan efter gårdagens två fina insatser: sommarens återhämtning verkar ha varit den allra bästa medicinen för Amanda Girdo.

Det hon och Brito visar upp i Cascais i Portugal är utan tvekan bland det mest imponerande de hittills åstadkommit.

Att i previa slå ut ett så meriterat lag som Raquel Piltcher och Sara Pujals är enormt start. Och sättet de gjorde det på är enormt.

De utnyttjade sin lilla fördel att ha spelat två matcher på de snabba banorna. För motståndarna var det första matchen. Ett snabbt ryck gjorde att första set kunde vinnas med 6-2.

I det andra setet blev det klart jämnare. Piltcher och Pujals tog direkt ett break, men är det något Brito och Girdo kan så är det att kämpa. De bröt tillbaka omgående och satte press genom att i egen serve gå upp till 4-3.

Det var en situation de tog tillvara på. Brito och Girdo gick upp till 30-40 och därmed två breakbollar. Det krävdes en golden point – men det otroligt viktiga breaket kom fram till 5-3.

Även sista gamet i Britos serve gick till golden point. Men de fixade det och tog hem setet med 6-3 och därmed matchen.

Om chansen finns till huvudturneringen? Absolut. I nästa runda väntar Sanra Hernandez och Patricia Martinez som är sämre rankade än det lag Girdo och Brito nyss besegrade. De är rankade 67 och 61, vilket borgar för en mycket spännande historia.

Matchen börjar 16.30 svensk tid. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk