Skrällen - Persson och Stjern frälste hemmapubliken i Skurup

Vilken hemmasuccé. Christoffer ”Top Gun” Persson i par med Viktor Stjern slog ut de ärrade pre previa-spelarna Fran Ramirez och Nicola Suescon inför storpublikens jubel.

Varje gång Christoffer Persson spelar stor tävling i Skurup är det storpublik. Han är bygdens store son och bygden älskar sin padelhjälte.

När det nu ordnas WPT-kval i den fina hallen har Persson dessutom parat ihop med Viktor Stjern, som aldrig någonsin backat undan när det vankas show. Men att paret så snabbt skulle finna varandra är ändå otroligt imponerande.

I första omgången krossade de ett svagare spanskt lag, men i den andra omgången var det pre previa på allra högsta nivå.

Fran Ramirez är rankad 98 på WPT och Suecion ligger 101. Båda har avancerat till många previa genom åren.

Vi befinner oss alltså på det kontor som normalt bara är arbetsplats för Daniel Windahl och Simon Vasquez.

Men i just Skupup går ingen säker när ”Top Gun” Persson är i farten. Han och Stjern fick direkt publiken i ryggen och med ett aggressivt spel chockade de storfavoriterna. 6-3 i första set.

I det andra setet började motståndarna få struktur och kunde bestämma allt mer av tempot. Det gjorde att de vann setet rättvist med samma siffror. När de dessutom bröt direkt i tredje såg det ut som om det skulle bli ännu en sån där hedervärd svensk förlust.

Men Top Gun och Stjern bröt tillbaka till 2-2 till publikens vilda jubel och kunde sedan hålla sin egen serve fram till 3-2.

Lagen följdes åt till 4-4 då Persson och Stjern kom under med 0-30 i egen serve, men de hade den enorma styrkan att vända gamet och gå upp till 5-4.

Vid 6-5 fick de en ny chans att breaka hem matchen.

Då klev främst Stjern fram och bjöd på rena konstslag.

Samtidigt var det tydligt hur nervös Ramirez var.

När Ramirez hade missat två raka overheads var det klart och Stjern kunde lyfta upp Persson i sina armar inför hemmapubliken.

I sista omgången av pre previa väntar nu Pablo Castillo och Javier Rudriguez.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk