Partyt fortsätter - Persson och Stjern klara för previa

Partyt i Skurup fortsätter. Christoffer Persson och Viktor Stjern har sensationellt tagit sig hela vägen till previa.

I går bar den fanatiska hemmapubliken i Skurup fram sin hjälte Christoffer Persson när han han och Stjern slog ut det seedade paret Nicholas Suescun och Fran Ramirez.

I dag på förmiddagen samlades folket på läktarna igen och vi behövde bara se tre poäng innna vi förstod att det skulle bli lika hett, lika partiskt i dag också mot Pablo Castillo och Javier Rodriguez.

Faktiskt var svenskarna favorit i den matchen, på grund av hemmaplan och att Castillo och Rodriguez är klart svagare än det lag Persson och Stjern slog i går.

Och det visade sig faktiskt ganska snabbt att det inte var samma kvalitet på motståndet. Stjern och Persson hade lättare att vinna poäng och när de själva insåg det växte deras självförtroende ytterligare.

Första set slutade 6-3 och när de började andra set med ett break förstod de flesta att hemmafavoriterna seglade vidare mot previa. Stjern och Persson fortsatte bara mala på och gick upp till 3-1 och 4-2 mot två frustrerade spanjoer.

Men då blev det plötsligt grus i maskineriet. Kanske gick det rent av en aning för lätt, för när spanjorerna höjde sig började det komma svenska missar i stället. 4-2 blev snabbt 4-5.

Än en gång lyckades Stjern hamna i en ny "skrikmatch". Den här gången var det Rodriguez och Stjern som tävlade i att psyka varandra.

Setet gick hela vägen till tiebreak. Och där hamnade svenskarna illa till med ett 1-4-underläge. Men de var ikapp redan vid 4-4. 

Och vid 6-5 hade de efter två aggressiva volleys från Stjern skaffat sin första matchboll. Den missades dock genom en dålig lobb av Stjern.

Men vid 7-6 fick de en ny matchboll i egen serve och då var Persson skoningslös med sin bandeja.

Och det behöver absolut inte ta slut där. Första omgången av previa spelas i eftermiddag och då möter Stjern och Persson ett annat lag som kvalat sig in från pre previa.

I skrivande stund spelar Simon Vasquez sin match och vi har fortfarande chansen att få tre svenska herrar till preva, vilket vore ett helt fantastiskt facit.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk