Jungåker befinner sig på Mallorca där han ställde upp i en tävling tillsammans med vännen Simon Staflund.
I samband med en match ville en spanjor helt enkelt kontrollmäta parets RS-racketar.
- När han var snäll kom sanjoren fram till att racketen var 46,5 centimeter och då meddelade han att det här racket får ni helt enkelt inte spela med, säger Jungåker i en video som lagts ut på Facebook.
Ett racket får enligt regelboken inte överstiga 45,5 centimeter i längd. Staflund och Jungåker fick helt enkelt inte spela matchen med RS-modellen.
Jungåker säger vidare:
- Vi vet inte om det är just våra kopior eller om det är alla som är för långa. Men potentiellt är det lite smådåligt för rätt många som köpt Vasquezrack, säger Jungåker.
Padelfeber ringde upp Magnus Alsterback, CEO för RS.
- De racketar som massproduceras för oss vanliga dödliga kan ha aningen längre handtag än de racketar vi har för proffsen. Jungåker får gärna ringa mig så kan jag förklara.
Men det är alltså så att de racketar som säljs har längre handtag?
- Lite längre. Men det beror på hur man mäter. Varlion har gjort det här i många år och aldrig blivit stoppade. Det är väldigt godtyckligt hur man mäter. Ska man mäta där själva träffytan tar slut? Och var börjar handtaget? Är det där man knyter repet? Vi snackar ju alltså millimeter här, säger Alsterback.
Så om Simon Vasquez får sitt racket kontrollmätt på WPT så klarar han sig?
- Ja, som sagt: det här gäller bara de racketar som massproduceras.
Vasquez modell är det elitracket som sålts mest och bäst av RS racketar. Och Alsterack tror inte att den här nyheten kommer att innebära några problem.
- Det här är ju inte proffsracketarna utan de rack som används av amatörerna som spelar i lokala seriespel och då är det ju knappast frågan om att mäta racketar. Och ingen har någonsin frågat vad Mike Yanguas Varlion-racket har för mått. På så sätt är sporten fortfarande så oproffsig. Det är svår att veta exakt vad som gäller.
Johan Håkansson