Nya trenden: lokala aktörer tar över konkursade hallar

Runt om i Sverige har de stora kedjorna låtit stänga ner padelhallar. Men på många ställen startar lokala eldsjälar upp verksamheten igen.

Ett par exempel: i Luleå valde PDL att låta sina tre hallar gå i konkurs. Dessa har nu samtliga övertagits av två olika lokala aktörer som nu kommer att driva vidare padeln under namnen Social Padel Club och Luleå Padel.

Samma sak händer nu i Östersund.

Där öppnar nu lokala aktörer upp e av hallarna igen, som tidigare drevs av WAP, med sex dubbelbanor och två singelbanor.

Padelentusiasten Thorbjörn Östling blir VD och operativt ansvarig.

- Vi är fullständigt övertygade om att padel kommer att leva vidare och bli en av de största sporterna i Sverige. Vi gör det här av ren kärlek till sporten och satsar långsiktigt på att bli en etablerad aktör på den lokala marknaden.

Hallen i Östersund öppnas upp igen redan i mellandagarna. I Luleå är det redan fullt ös i de hallar som hotades av nedläggning.

Och det verkar bli en trend som sprider sig över Sverige. De gigantiska kedjorna drar sig ur och lämnar mindre städer – men lokala aktörer tar över stafettpinnen och kör vidare.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk