Legendarerna framme i ÄNNU en SM-final

Det krävdes massor av rutin och erfarenhet för att få stopp på SM:s succélag. Antonette Andersson och Billie Gajic visade att de fortfarande håller enormt hög nivå.

När SM började att spelas inomhus 2015 hette de odiskutabla drottningarna Billie Gajic och Antonette Andersson.

Sedan dess har så mycket hänt – men samtidigt inte. För när det nu är klart för final i damernas SM är det de ärrade veteranerna som är framme.

Antonette Andersson spelar sin ÅTTONDE final i morgon. Och hon jagar sitt fjärde guld. Hon är redan bäst genom tiderna med tre guld.

Som par spelar de sin fjärde SM-final. De tog guld 2015 och 2016.

På andra sidan nätet stod framtiden. 20-åriga Smilla Lundgren och det 24-åriga stjärnskottet Linnea Björk. Det blev ungdomlig kraft mot smarthet och rutin.

Smilla Lundgren och Linnea Björk fick till sist lämna årets SM.

Till en början såg det ut som om ungdomarnas kraft skulle vara för stor, men tack vare några vunna golden points var det ändå Gajic och Andersson som fick grepp om matchen.

7-5, 6-4 var rättvisa och talande siffror. Det var stenhårt – men ett lag var lite vassare. Det kan mycket väl ha spelat in att Björk och Lundgren tvingades spela nästan sex timmar padel i går. Då är det svårt att maxprestera och mäkta med ännu en holmgång.

- De var jätteduktiga. De har sådan längd och sådant tryck. Framtiden ser väldigt ljus ut, säger Antonette Andersson, som delar allas beundran för Linnea Björk.

- Vi mötte henne på SPT i Jönköping och kände att vi kan inte ge den tjejen bollen. Hon är för bra. 

Nu väntar Baharak Soleymani och Sofia Arvidsson i finalen. De fyra spelarna har tillsammans så mycket erfarenhet och meriter att det både räcker och blir över.

- Det ska bli jätteroligt. Det känns som en 50-50 på förhand. Vi känner varandra så väl. Det blir en mental och fysisk kamp där dagsformen avgör. De är tuffa mentalt och klarar att komma ur tuffa lägen, säger Antonette Andersson.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk