Gruppspel och Studio Padel - många nyheter i "nya" Svenska Padelcupen

Gruppspel som garanterar fler matcher. Studio Padel sänder riksfinalen. Nya sponsorer. Riksomfattande Svenska Padelcupen tar ett rejält omtag inför 2022.

Ja, nyheterna är så många att det nästan är motiverat att prata om ”Nya Svenska Padelcupen”. Grundaren Mikael Gräntz säger:

- Vi har hunnit långt på två år, men vi har även upptäckt saker som vi kan göra bättre. En sådan sak är att kunna garantera alla spelare fler matcher.

Detta har nu löst sig med gruppspel, som fungerar som ett kval, eller previa, som det heter på padelspråk.

- Vi kommer att köra gruppspel i alla hallar runt om i Sverige som har minst sex banor och reception. Varje grupp består av fem lag. De tre bästa kvalificerar sig in i spelträdet där de precis som tidigare lottas geografiskt, säger Gräntz.

Lag 4-5 får sedan fortsätta i en plate, där de kan vinna bra priser – men får inte ta del av riksfinalen.

Kvalet kommer att spelas under två helger i september. Antingen den 2-4 september, eller den 23-25 september.

- På det här sättet garanteras alla minst fem matcher. Sedan blir det ett slutspelsträd, precis som under tidigare år, säger Gräntz.

PDL och Padel United går in som hallsponsor, vilket innebär att alla städer där de har en anläggning med minst sex banor har de en exklusivitet att arrangera gruppspelet. Men när väl slutspelsträdet är igång är det spelarnas anmälda hemmahallar som gäller.

dNär två lag återstår i varje region är lagen klara för den Sverigefinal som kommer att spelas på Bäckebol i Göteborg den 11-12 februari.

- Sverigefinalen kommer att sändas av Studio Padel, vilket gör mig väldigt glad. Jag ville verkligen att de skulle sända. Det ger helt rätt touch åt tävlingen, som i första hand är skapa för att amatörer ska få känna sig som proffs, säger Gräntz.

Så fort kvalet är avklarat den 25 september kommer huvudtävlingen att lottas.

I år innehåller Svenska Padelcupen 15 olika klasser, för dam-, herr- och mixed.

- Nästa år ska vi även ha med en företagsklass och en juniorklass.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk