Giganterna bjöd på den kanske bästa svenska dammatch som spelats

I flera år har vi väntat på detta riktiga mästarmöte på ett SM. Nu fick giganterna äntligen mötas och då fick vi också en av de bästa svenska dammatcher som spelats. En brutal fight där "de gamla drottningarna" var starkast när det skulle avgöras.

När Anna Åkerberg och Amanda Girdo vann SM 2020 och 2021 saknades Sofia Arvidsson båda gångerna

Därför är vi många som verkligen längtat efter just detta mötet när det gällt SM-medaljer. När det väl kom direktsändes det i SVT i en läckert uppbyggd centercourt på WAP i Linköping där arrangörerna verkligen ska ha beröm för att ha gjort det bästa av situationen efter haveriet med torget.

Girdo och Åkerberg gick in som favoriter men fick känna omgående att de mötte två otroligt tända spelare som dessutom är taktiskt slipade.

Arvidsson och Soleymani började bomba i stort sett allt på Åkerberg vilket till en början gav resultat och även första set.

Men sedan kom Åkerberg och Girdo in i det allt mer och med smarta taktiska korrigeringar fick Girdo komma in mer och styra spelet. Samtidigt blev Åkerberg allt mer bekväm. Det gjorde att matchbilden förändrades och även gav 6-2 i andra set.

När de dessutom fick ett tidigt break i tredje set var de plötsligt i förarsätet. Men det var verkligen en brutal tvekamp där Soleymani och Arvidsson gav sitt yttersta för att än en gång kunna vända matchen. De vände 40-0 till golden point och var i en magisk poäng nära att breaka tillbaka, men när Girdo kunde avgöra den bollen med en rak backhandvolley fram till 4-2, vilket då såg ut att vara viktigt för matchen.

Men i gamet efter hände något. Girdo och Åkerberg skaffade sig tre breakbollar fram till 5-2, men blev lite övermodiga. Soleymani och Arvidsson slank ur greppet, vilket fick en rejäl mental förändring i matchen.

För direkt efter gick de ut och breakade tillbaka blankt fram till 4-4 efter ett perfekt returgame och följde sedan upp det med ett lika starkt servegame. 

I stället för den tänkta 5-2-ledningen stod plötsligt favoriterna med ett underläge 4-5. Och det blev lite för mycket att hantera. Soleymani och Arvidsson kämpade hem matchen och det var rörande att se 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk