Fick inte vinna - började plötsligt må dåligt

I Rom gick José Jimenez mot seger i första omgången. Problemet: han kunde inte vinna – eftersom han ska spela WPT i morgon. Som av en händelse fick Jimenez plötsligt hälsoproblem.

Det är en situation inom världspadeln som är fullständigt absurd. För att maximera sina inkomster har en rad spelare anmält sig både till Premier Padel i Rom och till WPT Challenger på Mallorca.

Det innebär att dessa spelare helt enkelt måste bli utslagna i dag – för att hinna åka till Mallorca, där tävlingen för dessa spelare startar i morgon. Annars återstår att lämna WO till WPT – vilket kommer att bestraffas hårt.

Problemet blev extra tydligt när José Jimenez spelade i dag i Rom. En match som följdes av ett stort antal av de andra spelarna – eftersom alla var extra nyfikna på hur matchen skulle te sig.

Och det blev precis som alla hade befarat. Jimenez och hans partner Mario Huete vann första set mot Jesus Moya Sos och Anto Sans.

Lagen följdes åt on serve i andra set fram till 4-3. Men ju närmare segern Jimenez kom – desto sämre verkade han mål.

Plötsligt kallade han in läkare till banan för att kolla andningen. 

Vid ledning 5-4 upphörde allt vad kvalitativ padel heter från Jimenez sida. Det fanns ingen glädje över vunna bollar. Lobbarna var korta. Volleyna var håglösa. Ledningen 5-4 förvandlades snabbt till förlust 5-2.

I det tredje setet flög motståndarna snabbt iväg och vid ställningen 5-2 valde Jimenez att bryta matchen, förmodligen då av hälsoskäl…

Nu blir det intressant att se vad som händer. För klockan 19.00 i morgon ska Jimenez spela tillsammans med sin WPT-partner Martin Pineiro på Mallorca…

Alla spelare på plats på Rom är fullt medvetna om den absurda situationen, vilket just nu är det stora samtalsämnet.

Flera spelare som ska spela i Rom i dag och på Mallorca i morgon: Javier Garcia, Raul Marcos, Salvador Oria, Jamie Menendez och Adrian Ronco.

Återstår att se om alla av en händelse förlorar i dag.

Att bevisa att någon förlorar medvetet är svårt – men bara misstanken att så sker på grund av att spelarna kunnat anmäla sig till två parallella tävlingar är en tillräckligt stor skandal.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk