Episkt drama när Caye och Windahl möttes på WPT

På förhand en härlig prestigefight. När den väl spelades blev det en holmgång av episk karaktär.

Daniel Windahl och Cristian Gutierrez mötte Cayetano Rocafort och Alvaro Cepero. I potten låg en plats i huvudturneringen i Valladolid och ett möte mot självaste Fernando Belasteguin och Arturo Coello på onsdag.

Men fighten såg ett tag ut att bli spel mot ett mål. I sol och vind var framför allt Gutierrez helt vilsen och spred bollar omkring sig. Caye och Cepero rusade på och vann setet med 6-1 utan att direkt behöva förta sig.

När de även fick ett break i andra set såg det ut att bli en mycket snabb histora.

Men då hade dramat inte ens börjat.

Det inleddes med att Windahl och Gutierrez kunde bryta tillbaka. Och vid 5-5 räddade de två breakbollar. De hade själv sedan en setboll innan allt avgjordes i ett tiebreak.

Där såg Caye och Cepero åter igen ut att vara för starka. Men det går aldrig att räkna ut Windahl. Han och Guti räddade inte bara en utan TRE matchbollar och tog hem tiebreaket med 10-8.

I avgörande set följdes lagen åt till en början, men det var Caye och Cepero som kunde breaka fram till 4-2. Fast avgjort? Glöm det. Windahl och Guti breakade snabbt tillbaka och kunde sedan hålla sin serve fram till 4-4.

Då fick Windahl och Guti tre breakbollar vid 15-40. Men det krävdes en golden point innan breaket kunde tas.

Skulle det då bli nervdaller? Nej, Gutierrez gick stadigt fram och servade hem matchen till 1-6, 7-6, 6-4.

Segern innebär att en svensk herrspelare för första gången har lyckats kvala in i en huvudturnering på World Padel Tour, något som de flesta trodde skulle ta många år innan det var möjligt.

Amanda Girdo var dock första svensk som lyckades med den bedriften i Belgien. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk