Årets bittraste förlust för Windahl och Gutierrez

Att förlora gör nästan alltid ont. Men frågan är om inte Windahl och Gutierrez förlust i Toulouse var årets bittraste.

I första omgången av previa mötte Windahl och Cristian Gutierrez det svårspelade paret Boris Castro och Fran Ramirez. Och trots att de hade break upp och förde första setet hela vägen var det ytterst nära att både setet och matchen skulle glida Windahl och ”Guti” ur händerna.

Setet gick till ett tiebreak och där radade svensken upp dyrbara misstag. När han missade ett slag som betydde 6-2 till motståndarna fick Windahl nog av sina egna missar. Han slog racketen hårt i låret och skrek högt: ”Jag kan ju inte spela!”

Det var exakt den tändning han behövde.

Efter det var det en helt annan Windahl på banan. Det var som om hämningarna släppte och efter det gjorde han inte ett misstag. Motståndarna trodde att setet var vunnet och unnade sig lite utsvävningar, vilket de inte borde ha gjort. 6-2 blev snabbt 6-6 och vid 8-7 fick Windahl och ”Guti” serva för setet – något de utnyttjade direkt.

Castro och Ramirez borde ha varit rejält knäckta i det läget, men orkade ändå mobilisera omgående för ett lika jämnt andra set.

Lagen höll sina servar och följdes åt till 4-4. Då fick Windahl och Gutierrez fyra breakbollar och ett gyllene läge. I det läget måste de helt enkelt stänga matchen. Men två missade servereturer av Windahl blev dyrbara och motståndarna lyckades hålla sin serve - utan att ens behöva spela bra. 

I gamet därpå tappade de dessutom 30-0 och därmed setet.

I avgörande setet fortsatte marginalerna att grina emot. Två förlorade golden points gjorde att Castro och Ramirez kunde gå upp till en 3-0-ledning. En ledning som sedan blev 5-2. 

Vid 5-3 fick Windahl och Gutierrez en allra sista chans att bryta tillbaka - och de tog den. Det var uppenbart att Castro och Ramirez visade lite nerver, vilket var allt som behövdes.

Breaket kom och än en gång kom ett set att avgöras i tiebreak.

Där hände helt osannolika saker, särskilt när Windahl helbommade ett slag men hann upp bollen, lyckades lobba mellan sina egna ben och sedan avslutade poängen med att kicka ut en smash fram till 3-3.

Lagen följdes åt till 5-5, då hittade Boris Castro ett helt omöjligt slag som gav matchboll. En matchboll som han själv avgjorde med en fantastisk smash.

För Simon Vasquez blev turneringen i Toulouse också kort. Han och Adrian Blanco förlorade första omgången mot Marc Quilez och Toni Bueno med 6-4, 6-1. I andra set såg det tyvärr uppgivet och håglöst ut.

Det har varit extremt många tävlingar för spelarna och det märktes att det var svårt att hålla uppe glädjen och koncentrationen.

Lite senare spelar både Baharak Soleymani och Amanda Girdo andra omgången av damernas pre previa.

Båda har bra chanser att ta sig till previa i morgon.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk