Eriksson: Någon måste besegra Girdo

Martin Eriksson analyserar samtliga lag i helgens lag-SM. Först ut är damerna - och det han kommer fram till är att det inte ska kännas någon sorg över Göteborg. Tvärtom.

Slutspelet i lag-SM ska avgöras i helgen och för mig och många andra är detta en av årets roligaste helger! Att få spela i lag skapar en speciell känsla, särskilt när övriga medlemmar i laget hejar på plats så skapar det en stämning som är ganska unik inom svensk padel. Det gör också att en hel del skrällar kan uppstå då spelare kan höjas av pressen och slå par man normalt inte vinner mot.

 

Damklassen spelas i bäst av två matcher och vid ställningen 1–1 spelas en avgörande match där man måste bilda ett nytt par (antingen ta en spelare från båda paren som tidigare spelat eller slänga in en eller två fräscha spelare som stått över de första matcherna). Detta gör att coachkampen blir viktig men också att många lag kommer ha spelare som behöver spela dubbla matcher. När jag kollar på damernas lottning hittar jag 1 favorit, 1 ”dödens grupp” och 2 spelare som kommer få spela otroligt mycket padel i helgen.

 

Om vi börjar med ”dödens grupp” så hamnar vi såklart i grupp B. Team PDL, Club Padel of Sweden och Padel Crew är alla lag som mycket väl kan gå hela vägen. Detta ihop med luriga GLTK gör den här gruppen oerhört svårtippad. Jag håller dock ”mitt” gamla lag Team PDL som favoriter till gruppsegern. Har man turneringens bästa spelare (Amanda Girdo) plus förbundskaptenen för damlandslaget (Mari Andersson) på bänken blir man automatiskt en av förhandsfavoriterna. Jag ser även att Sofia Arvidsson är med i truppen men jag tror det är mer för att stötta upp övriga spelare. Detta känns som en potentiell laguppställning:

 

1:a paret – Amanda Girdo / Åsa Eriksson

2:a paret – Sandra Wallin / Helena Dahlström

Ev. avgörande – Amanda Girdo / Sandra Wallin

 

Som ni ser ovan måste motståndarna slå Amanda Girdo i en av matcherna och kan hon göra som Sofia Arvidsson gjort tidigare år (spelat dubbla matcher och vägrat förlora) kan det såklart räcka långt. 

 

Andraplatsen i gruppen känns helt öppen mellan Club Padel of Sweden – Padel Crew. Tänk er följande batalj:

 

1:a paret Karolina Söör / Evelina Hennigor – Linnéa Skymberg / Ida Jarlskog

2:a paret Billie Gajic / Smilla Lundgren - Tea Hylander / Maja Eriksson

Ev. avgörande Billie Gajic / Karolina Söör – Linnea Skymberg / Hanna Knutsson

 

Måste jag tippa tror jag Padel Crew vinner med 2–1 men alla matcher känns verkligen 50/50. Enligt rykten verkar Padel Crew skicka följande coacher: Miguel Yanguas, Fredric Bengtsson och Marcus Eriander och det är inte helt omöjligt att detta avgör i slutändan.

 

Sista laget i gruppen GLTK fick en blytung lottning men har ett jämnt lag där alla ligger på plats 26–41 på Sverigerankingen och kan absolut skrälla.

Möjlig laguppställning från GLTK:

1:a paret Hanna Börjeson / Elsa Mehner

2:a paret Olivia Erlandsson / Sara Annvik

 

 

I grupp A hittar vi guldfavoriten Göteborg Padel Club som har lyxen att ställa upp så här:

1:a paret Antonette Andersson / Emmie Ekdahl

2:a paret Matilda Hamlin / Ajla Behram

 

Här har vi fyra spelare som alla varit ordinarie i landslaget de senaste åren plus en bänk med Rebecca Nielsen (5:a i Sverige), Lisa Andersson (20:a i Sverige) och Malin Talcoth (22:a i Sverige). Självklart kan laget förlora en enstaka match, men då har man en sådan spets och bredd inför en avgörande match så jag har svårt att se att något annat lag ska slå Göteborg. Därför håller jag Göteborg som favoriter och att man dessutom hamnade i den lite ”enklare” gruppen minskar ju inte favoritskapet.

 

Padel United Club Sthlm South gör Göteborg Padel Club sällskap till semifinal från grupp A. Landslagsspelaren Sandra Örtevall kommer få dra ett stort lass. Hon har dock sin radarpartner Beatrice Cedermark och Anna-Klara Ahlmer som möjliga spelpartners vilket blir svårslaget för alla motståndare. Möjlig laguppställning hos Padel United Club Sthlm South:

1:a paret Sandra Örtevall / Beatrice Cedermark

2:a paret Anna-Klara Ahlmer / Josefine Paulie

Ev. avgörande Sandra Örtevall / Anna-Klara Ahlmer

 

När jag kollar igenom spelartrupperna för övriga lag i gruppen tror jag tyvärr inte att varken Halmstad Padel Club eller Sundsvall Padelklubb räcker till men jag älskar skrällar och ingen blir gladare än jag om jag har fel!

 

Helgens slutspel är det första sedan starten av turneringen som jag inte kommer vara på plats. Tidigare år har jag antingen varit med som coach och/eller som tävlingsledare för hela eventet. Men i år blir det att följa matcherna från soffan och det ska bli spännande att se vilket lag som på söndag får titulera sig Sveriges bästa klubb! Nedan har ni vad jag tror blir pallplaceringarna på damsidan för lag-SM 2021:

1) Göteborg Padel Club

2) Team PDL

3) Padel Crew

/ Martin Eriksson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk