Windahls mentala seger i finalen

Finalen var så när på väg att glida dem ur händerna. Men då hittade Daniel Windahl och Calle Knutsson ny kraft och kunde vända.

SPT-finalen i Mölndal var en exakt repris av SM-finalen. På andra sidan nätet stod Anton Andersson och Johan Brunström som hade imponerat så stort i turneringen genom att gå rent genom den extremt svåra gruppen. Framför allt segern över Cayetano Rocafort och Simon Vasquez imponerade.

Och finalen hade sånär kunnat gå deras väg också. I första set krigade sig kvar med alla medel och lyckades genom några vunna golden points ta setet till tiebreak.

Där vände de underläge 4-5 till seger 7-5 efter tre raka missar av Windahl. Dessutom fick Brunström och Andersson ett tidigt break i andra set.

I det läget var det mycket en mental kamp – inte minst för Windahl som såg ut att vara stressad och ur balans.

De kände sig smått rånade på första set och var plötsligt på väg att tappa hela finalen.

Men han lyckades hitta rätt, göra några bra poäng och tillsammans med Knutsson kunde den stora vändningen börja.

Ska Rmavbild 2021 05 02 Kl 171505Andra raka segern på SPT för Windahl och Knutsson.

- Vi väntade på läget där vi fick ett par bollar i deras serve. Och när vi kunde bryta dem två gånger fram till 4-2 började jag känna att matchen vägde över till oss, sa Windahl

Och när väl tåget hade börjat gå i rätt riktning var det helt ostoppbart.

6-3 i andra set var imponerande.

Men det var ändå ingenting mot drömspelet i tredje avgörande. När både Windahl och Knutsson kunde slappna av kom också deras bästa padel.

Setet började med åtta raka vunna poäng, varav två bollar i rad där först Windahl och sedan Knutsson sprang ut genom dörren och smällde in vinnare.

- Det sätter sig ju i huvudet på dem. Det blir mentalt, säger Windahl.

Knutsson fyller i:

- Sedna kunde vi slappna av. Kugghjulen hakade i och vi fick verkligen loss hela vårt spel.

Tredje set slutade 6-1.

För Windahl och Knutsson innebar detta den andra raka segern på SPT. Lägg till framgången på WPT så får vi nog säga att paret är inne i ett riktigt bra stim.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk