Legendarerna visade mästarklass direkt

Det var nära en av tidernas största skrällar på WPT. Men till sist stod de där som segrare: Fernando Belasteguin och Sanyo Gutierrez.

Alex Ruiz och Franco Stupazcuk har radat upp supermatcher i Madrid. I kvarten besegrades världsettorna Juan Lebron och Ale Galan. I semifinalen slog de ut Agustin Tapia och Pablo Lima. Skulle det räcka hela vägen till en högst sensationell titel?

I finalen hade de även 1-0 i set mot legendarerna Bela och Stupa efter ett klockrent tiebreak. Men där tog sagan slut. Som första lag hittade mästarna ett sätt kunna besegra Ruiz och Stupa. De gjorde det med hårt lågt spel, varierat med väldigt bra lobbar.

Dessutom hade de de berömda marginalerna på sin sida.

Vid ställningen 5-4 i andra set exploderade paret och kunde bryta blankt fram till 6-4. Där någonstans gick luften ur Stupa och Ruiz en aning. De orkade inte med ännu en smått omänsklig prestation.

Bela och Sanyo kunde gå fram till 3-0 och 4-1 efter några poäng som fick publiken (!) i arenan att explodera.

Fernando Belasteguin är tidernas bästa padelspelare och Sanyo Gutierrez kanske den mest begåvade. Båda har varit världsettor och det kittlade hela padelvärlden när de två giganterna bestämde sig för att para ihop.

Men skulle det fungera?

Den största frågan kanske har varit om Bela skulle palla att orka med de yngre och starkare motståndarna när han skulle få i princip alla bollar.

Nu vet vi svaret. Bela lyckades som första spelare i turneringen plocka ner Stupa i virvlande crossdueller.

Ska Rmavbild 2021 04 11 Kl 142349Rörande scener när Sanyo började gråta efter finalen. Han dedikerade segern till släktingar som just nu har det svårt.

Bela och Sanyo har redan börjat samla titlar och paret kan mycket väl ta över som nya världsettor. Det skulle i så fall ske 20 år efter att Bela blev världsetta första gången. 2001 blev Bela nummer ett, något som höll ända till 2018. 

Efter matchen var Sanyo så rörd att få vinna med Bela att han började gråta. Och han dedikerade segern till sin mamma och andra släktingar som just nu hade det jobbigt. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk