Avtal nära för att sända svenskarnas WPT-kval

Här kommer en riktig glädjenyhet för många padelälskare. Redan vid nästa WPT i Vigo kan vi få se våra svenska spelare i kvalen. ”Vi är i långt gångna förhandlingar”, säger Thomas Pettersson.

Den svenska ilskan att inte kunna se kval och de tidiga omgångarna på WPT har bara växt i styrka för varje år för att nu snarast ha nått orkanstyrka. Detta är något som WPT är fullt medvetna om och därför har frågan varit uppe på styrelsenivå om det nu inte är dags att börja sända pre previa och previa – främst till det nya padeltokiga landet i norr.

Det sensationella är att det kan bli av snabbare än vad någon trodde var möjligt.

Detta tack vare Padel-Television, som i dag sänder alla SPT-tävlingar.

Thomas Pettersson, en av delägarna till kanalen, säger att förhandlingarna är långt gångna och att sändningar kan bli verklighet redan från nästa tävling i Vigo.

- Vi har dagliga samtal med WPT nu. Det finns ju en del att lösa eftersom kvalen inte ens har streamats tidigare. Vi vill göra detta bra. Det är meningslöst att bara sätta upp en webbkamera. Vi vill paketera det snyggt.

Samtidigt har WPT önskemål och krav om kvalitet. Vilket lutar åt att de allra första matcherna sänds med ett par kameror, för att sedan växa när kvalen ska avgöras.

- Sedan är det också rättighetsfrågor att reda ut. Vi kommer såklart att kräva rättigheterna för Sverige, men frågan är vad man gör med övriga världen, säger Pettersson.

Pettersson säger att han är oerhört optimistisk.

- Vilken dag som helst hoppas jag kunna ge det slutliga beskedet att allt är i hamn.

Padel-Television håller just nu på att förbereda sina sändningar från Mölndal i helgen då årets tredje SPT-tävling avgörs. Då ska även kanalen prova en helt ny teknik, som dock tittarna inte kommer få ta del av denna gång, men förhoppningsvis framöver.

- Vi ska filma med artificiell intelligens och ta in data. Det gör att vi kan få veta hur hög fart en smash har, var winners är slagna, hur mycket skruv det är i en boll. Det blir jävligt spännande.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk