Windahls kropp håller - klara för pre previa-final

Daniel Windahl och Calle Knutsson har tagit sig till pre previa-final. Och det har gått förvånansvärt lätt. De har inte varit hotade i ett enda set.

 

Utan tvekan kan man ha tur eller otur med lottningarna i WPT:s förkval. I Marbella har svenskarna haft en gynnsam lottning.

I första omgången mötte de Pablo Delgado och Sergio Martinez och vann lätt med 6-2, 6-2. I den andra omgången väntade finländaren Max Sjövall i par med duktige spanjoren Jordi Munos. Även det blev en enkel historia. 6-2 med dubbla breaks i det första setet följdes upp av en snabb 4-0-ledning i det andra. Sjövall och Munos såg helt uppgivna ut och setet rann iväg till 6-1.

- De var trötta efter sin första match och vi var väldigt pigga. Så vi gjorde en stabil match helt enkelt, säger Daniel Windahl.

De har alltså bara förlorat sju games totalt under den första dagen i Spanien.

Windahl och Knutsson har tillbringat all tid sedan Euro Finans Invitational nere på den spanska solkusten, där de har tränat och där Windahl fått hjälp med sin skada i höftböjen.

- Kroppen känns bra. Så länge det inte gör ont så är det ingen fara och i dag har det inte gjort ont alls. Det är skönt också att vi spelar på en helt ny mondomatta. Det blir skonsamt för kroppen.

Tiden i Spanien gör också att de är väl acklimatiserade för utepadeln och värmen i Spanien.

Simon Vasquez och fransmannen Johan Bergeron spelar sin andra omgång direkt på samma bana.

Sedan väntar pre previa-finaler i morgon 09.30.

För Windahl och Knutsson väntar Jamie Munoz och Javier Garcia Mora.

- Det är ett riktigt bra lag som jag tror har gått till previa i alla turneringar. Men i morgon tror jag att de stöter på patrull. Kan vi utnyttja våra styrkor med smashar och volleydueller så ska vi få dem att hänga med huvudena, säger Windahl.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk