"Vi har varit rivaler sedan vi var tolv år"

Ikväll ställs Arturo Coello mot Miguel Yanguas. De har varit både vänner och bittra rivaler sedan de var 12 år. ”Vi vill båda vara ledarfigurer”, säger Coello.

Före årets WPT-säsong började var det inte så många som hade koll på den långe, vänsterhänte från Valladolid. Men 19-årige Coello har skakat om padelvärlden tillsammans med gamle Miguel Lamperti.

- Han är underbar att spela med. Miguel sprider så bra energi och det är en perfekt miljö för mig att utvecklas i. Lamperti är precis som han verkar, säger Coello och skrattar.

Men inte ens de själva trodde på sådana resultat.

- Nej, nej. Vi har bara tagit en match i taget och försökt hitta den bästa versionen av oss själva. Och plötsligt var vi framme i semifinal.

Vilket innebär att folk på gatorna har börjat känna igen honom. Ett kändisskap är på väg att skapas och det är ingenting han har något emot.

- Nej, det är bara roligt.

Målet i år är att etablera sig som ett av de åtta bästa paren på WPT – men drömmen för framtiden är stor.

- Det är klart att jag drömmer om att bli bäst i världen.

Coello säger att sporten förändrades när spanjorerna Ale Galan och Juan Lebron kunde ta över padeln med fysik och aggressivitet. Det gjorde att spelare som han själv trodde att vägen till översta toppen inte var ouppnåelig.

- Vi har ju samma styrkor så det var viktigt att se att det var möjligt att slå etablerade spelare med stor erfarenhet.

Arturo Coello och John Larsson vann sin första match på Euro Finans Invitational och får ikväll spela gruppfinal mot Miguel Yanguas och Daniel Windahl. För oss padelälskare en rolig match. För Coello betydligt mer än så.

Anledningen är att han och Yanguas är lika gamla och att de varit rivaler sedan de var tolv år.

- I flera år var Miguel bättre än mig. Jag började kunna slå honom först när jag var 17 år. I år har väl jag haft de bästa resultaten men jag vill ändå inte säga att jag är en bättre spelare.

Hur många gånger har ni mötts genom åren?

- Minst 50 gånger.

Är det mycket prestige emellan er?

- Verkligen. Vi är bra kompisar, men vi är båda ledarkaraktärer som vill åt samma position. Det är en hälsosam prestige. Ingen vill vara sämre vilket har drivit oss att träna ännu hårdare.

Hans taktik i kväll är att inte skapa en för het match, för det är bara något som Yanguas tjänar på.

- Jag ska hålla mig lugn.

Medan Miguel Yanguas är väldigt utåtriktad och pratar utmärkt engelska är Coello mer tillbakadragen och pratar helst bara spanska. Men att det bor en spjuver där bakom fasaden råder det ingen tvekan om.

Och en stor vinnare.

En dag kanske rent av den största av dem alla.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk