"Sjuka bollar - vi letade efter syre"

En strålande lycklig Simon Vasquez rapporterar hem efter finalsegern i pre previa. ”Vi sökte syre efter varje bollduell – men vi var starkare”, jublar han.

Simon Vasquez och Johan Bergeron fick, precis som i Vigo, möta långe Marc Quilez och Cristian G. Gutierrez i pre previa-final. Senast blev det en mycket bitter förlust. Men den här gången hade Vasquez och Bergeron gjort sin läxa.

- Båda lagen hade lärt sig sedan förra mötet. Vi kände till varandras styrkor och svagheter, säger Vasquez.

Vilket ledde till en mer låst match som faktiskt bara innehöll ett enda break. Det kom i första set och det var Vasquez och Bergeron som tog det, vilket ledde fram till 6-3.

I andra set följdes lagen åt till tiebreak utan att egentligen vara nära att bryta varandra en enda gång.

Och tiebreaket blev en riktig rysare. Simon och Johan gick upp till 5-2. Men motståndarna var ikapp till 5-5. Sedan kom en matchboll vid 6-5. En ny vid 8-7 och en tredje vid 9-8.

- Då lyckades vi hitta en lobb över dem. De försvarade ett par slag och lobbade sedan Johan, som kickade ut den, säger Vasquez och skrattar.

Känslan att för andra gången i livet ta sig till previa?

- Fantastiskt roligt. Men mina mål är högre satta nu. Jag är inte nöjd än. Vi hoppas kunna ta en eller två matcher till.

Matchen spelades på centercourten med en del publik närvarande. Och enligt Vasquez var den riktigt välspelad.

- Särskilt i våra servegame blev duellerna långa. Vi sökte syre efter varje bollduell. Det var sjuka bollar.

För ett drygt år sedan nådde Vasquez previa tillsammans med Cayetano Rocafort. Då blev det en jämn förlust redan i första rundan. Så vid seger i eftermiddag når Vasquez längre än någon svensk manlig spelare nått tidigare.

I första previaomgången ställs de mot ett annat lag från pre previa: portugisen Vasco Pasqoal och argentinaren Facundo Dominguez, rankade 94 och 104 i världen.

Matchen spelas 17.00.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk