Padelgo lanserar nyheten arena-TV

Padelgo blev snabbt populärt bland spelarna. Men nu vill streamingtjänsten bli mer attraktiv även för padelcenters. Därför lanseras nu arena-TV.

Padelgo startades av fyra tekniskt kunniga padelälskare i Helsingborg. Företaget har haft en riktigt bra start och snabbt etablerat sig med 200 kameror i 28 hallar. Konceptet med gratis stream för både spelare och hallar har varit lyckat.

Men nu vill Padelgo ta nästa steg.

- Spelarna är jätenöjda, men vi vill göra mer för arenorna. De ska känna att de har större nytta av Padelgo, säger Magnus Weidmar, utveklare.

Flera produkter är på gång, men det som nu lanseras heter arena-TV.

- Egentligen är det en enkel produkt, men vi tror den kan bli väldigt populär, säger företagets vd Robin Lundgren.

Ska Rmavbild 2021 05 19 Kl 202854Daniel Berg, Magnus Weidmar, Robin Lundgren och Markus Lundberg har tillsammans skapat Padelgo.

 

På de skärmar som finns uppsatta i hallen ska padelcentret kunna visa riktigt roligt innehåll.

- Vi skapar en mix av de bästa highlightsen från den hall som arena-TV:n sitter i, tillsammans med pågående livematcher plus de visningar som har haft mest tittningar. Det viktiga är att det bara är bilder från just den hallen.

Mellan snuttarna har hallarna möjlighet att sälja in exponering.

- De får en reklamplats på en skärm som många spelare kommer tycka det är roligt att titta på och vi hjälper till med allt. Vi administrerar och fixar så att reklamen kommer på plats, säger Magnus Weidmar.

Tanken bakom idén är att många hallar har satt upp skärmar, men att det inte riktigt finns något klockrent innehåll. Med Padelgos arena-TV blir det roliga bilder som dessutom skapar en starkare klubbkänsla.

- Man känner igen de som spelar. Plötsligt ser man sin kompis göra en cool backhandknack ut ur buren.

Padelgos funktion att skapa highlights har snabbt blivit populär. Varje dag skapas nya runt om i Sverige.

Eller inte bara i Sverige, förresten. Padelgo finns nu även på två padelcenters i Köpenhamn.

- Det är jätteroligt. Och vad vi sett tidigare är att vi snabbt växer på ställen där vi lyckas etablera oss, säger Robin Lundgren.

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk