Icardo om genombrottet: "Det är en gåva"

Hon är en av årets stora sensationer på World Padel Tour. I en intervju berättar nu Tamara Icardo om genombrottet, hjälpen från legendaren Gaby Reca och hur impnerad hon är av svensk padel.

26-åriga Icardo bor i Valencia och har tillhört gruppen strax bakom världseliten på WPT. Men när hon inför årets säsong parades ihop med Delfi Brea kom ett sensationellt genombrott. På tre tävlingar har hon med sin tvåhandsbackhand och tuffa spelstil nått två semifinaler och besegrat spelare som Marta Marrero.

- Vi är så glada. Det är verkligen en gåva. Vi har jobbat hårt hela försäsongen, slitit varje dag och att det här händer nu är underbart.

En stor del i framgången är att Icardo delat upp sitt padelliv. I Valencia fortsätter hon att träna med sin ”guru” Adrian Torres. Men en stor del av sin tid tillbringar hon numera i Madrid där hon och Brea drillas hårt av Gaby Reca, en av historiens bästa padelspelare.

- Reca är så intelligent. När han spelade var han smart och som tränare är det samma sak. Han har lärt mig tänka på banan. Det är inte bara slag. Det är mer att förstå spelet.

Ska Rmavbild 2021 05 20 Kl 160750Anna Åkerberg och Tamara Icardo har funnit varandra omgående på banan.

Hon tittar på sin partner Anna Åkerberg och säger:

- I dag sa jag åt Anna att tänka på att banorna är långsamma. Då är det ingen idé att spela hårt, för det blir bara kontringar. Spela istället lugnt och säkert. Och våga vara lugn i försvaret efter höga lobbar.

Åkerberg nickar instämmande.

- Jag började spela lätta bandejas och volleys och vi vann poängen ändå. Då var det självklart att bara fortsätta.

De besegrade Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani med 2-0 i set i en mycket sevärd match med mängder av spektakulära dueller.

En nyckel var ett annat råd Icardo gav till sin partner – att inte försöka hitta mitten eller gallret, utan hellre spela slagen ner mot motståndarnas fötter.

Efter matchen var Icardo imponerad:

- Jag var förvånad över att nivån är så hög. Padel är en ung sport i Sverige, men det här var verkligen hög nivå.

Ska Rmavbild 2021 05 20 Kl 160534Tamara Icardo - så som vi vant oss att se henne på WPT i år.

Själv spelade hon tennis fram tills hon var 15. Då fick hon ett råd av sin bror Sergio (själv rankad 92 i världen) att börja träna padel. Knappast ett val hon ångrar i dag.

- Jag älskar verkligen att vara långt framme på WPT. Men jag var otroligt nervös under vår första semifinal. Jag var så nervös att jag inte mådde bra.

I senaste tävlingen besegrade du Marta Marrero, det måste ha varit en speciell känsla?

- Ja, för jag älskar Marrero. Hon är verkligen ett proffs. Så tävlingsinriktad.

Nu siktar Icardo på att vinna Euro Finans Invitational. Paret är redan klart för final på lördag. Därefter väntar nästa WPT-tävling i Santander.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk