Den galnaste finalen - vilken bragdvändning

De var helt ute ur finalen. Då kom vändningen lika plötsligt som svårförklarligt. Daniel Windahl och Miguel Yangas vann nio raka games, övervann en skada och till sist hela den första upplagan av Euro Finans Invitational.

Finallagen var faktiskt de som de flesta hade tippat på förväg, de två lag som hade spelat ihop tidigare och därför hade ett försprång på de övriga. På andra sidan väntade Gonzalo Rubio och Cayetano Rocafort.

Oviss på förhand – och oviss var precis vad den blev. För att inte säga helt jäkla galen.

Vi hade en fas som pågick fram till 5-4 då Windahl och Yanguas skulle serva hem första set. Men några minuter senare hade de förlorat setet med 5-7.

I andra set såg paret nedslaget ut, blev breakade fram till 3-1 och kort därefter var ställningen 4-1.

Då kom nästa vändning. Vi bör också lägga till att Rocafort och Rubio hade 0-30 fram till 5-1.

I stället vände Windahl och Yanguas gamet och tog sedan åtta raka games till. Helt galet.

Dessutom tvingades Windahl till en medicinsk paus vid ledning 5-4 då det var högst oklart om han ens skulle kunna fortsätta matchen. 

- Jag var på väg av banan. Då missade Rubio plötsligt en smash. Sedan visste jag inte hur jag skulle göra. 

Han valde en medicinsk paus och där snurrade tankarna. Antingen bryta helt -eller slutföra matchen i stort sett gåendes.

I det läget var det som om Rocafort och Rubio var i något som går att beskriva som ett mellanting av chock och förvirring. De visste inte hur de skulle spela mot en uppenbart skadepåverkad Windahl.

- Jag räknade med att de skulle lobba mig mycket så jag backade av längre än vanligt. Det tog ett tag innan jag kunde lita på knäet, sa Windahl. 

Det var först vid ställningen 4-0 till Windahl och Yanguas som motståndarna på nytt nådde syre ovanför vattenytan. Och givetvis skulle vi få en spänning till. Rocafort och Rubio gick upp till 3-4.

Vid 5-4 skulle Windahl och Yanguas serva för matchen. Det började inte bra. Snabbt underläge med 0-30. Då kom denna galna finals sista vändning. En volley av Yangaus och sedan tre raka smashar av Windahl – därefter var segern klar.

Nu väntar WPT i Santander på söndag. Men Windahl är klart tveksam om han kan spela.

- Just nu har jag ingen bra magkänsla.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk