Äntligen kan Svenska Padelcupen köra igång igen

Fem månaders väntan är äntligen över. Nu startar Svenska Padelcupen den 15 juni.

I nästan ett halvår har cupen fått vänta på Svenska Padelförbundets medgivande att starta sin tävling. Även om spelet i cupen bedrivs på exakt samma sätt som den dagliga padeln runtom i Sverige, så finns en skillnad att ta hänsyn till. Svenska Padelcupen är sanktionerad i klasserna Herr och Dam A, B och C under Sverigefinalen och därmed klassad som en tävling oavsett hur spelet bedrivs.

Därmed är Svenska Padelcupen en tävling med chans för alla som har noll rankingpoäng att ta sig till Sverigefinal och där få sina första poäng och komma med i lokala sanktionerade tävlingar. 

- Vi har valt att följa förbundets linje hela vägen till skillnad mot andra stora tävlingar, då vi framförallt vill ha förbundet på ”vår sida” även i framtiden, säger Mikael Gräntz, ansvarig för cupen.

Cupen skulle startat i februari, haft sin Sverigefinal nu under juni och sedan ett sommaruppehåll fram till sista augusti när den tredje upplagan skulle startat med en Sverigefinal i november. Nu väljer man istället att köra igång efter den långa väntan och skapar omgångar som är längre för att tillgodose dom som har semestrar och inte är hemma hela sommaren.

- Vi vet att förutsättningarna förändrats för många som anmälde sig redan i vintras och såklart måste vi tillgodose deras önskan. Vi är bara så oerhört glada att de valt att vänta ut starten. Dessutom har vi fått ändra lite i hela upplägget då vi tappar en hel cup över året, men detta blir inga större förändringar för spelet eller deltagarnas upplevelse, vilket är det viktigaste, fortsätter Mikael.

Regionfinalerna flyttas till 2022.

Alla lag spelar sina matcher mot den närmast geografiska motståndaren i sin klass. Här ändras inget. Men när respektive län har sina två finalister så kommer dessa inte att mötas först i en regionfinal, utan man går direkt till Sverigefinalen. Ett upplägg som fanns redan i den första cupen 2020. Regionfinalerna införs därför i första cupen under 2022 och blir ett härligt tillskott.

Anmälan ligger nu ute till den 15 juni för alla som är sugna på att testa sina tävlingsnerver och möta andra i sin klass. All info och anmälan hittar man på www.svenskapadelcupen.se.

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk