Tillbaka på skräckbanan - då kom storspelet

På exakt den bana skadan skedde fick Baharak Soleymani till sist göra den näst intill perfekta matchen. Det gav den femte raka SPT-titeln. ”Det trodde jag aldrig, med de dåliga förutsättningar vi har”, säger hon.

På sätt och vis kändes det verkigen som att cirkeln äntligen fick slutas. Vi vet alla vad som hände Barre på Vilshärads centercourt för nästan på dagen ett år sedan. Hon slet sönder sitt högra knä, vilket förändrade hela karriären.

Nu skulle hon tillbaka till ”brottsplatsen” för att verkligen möta sina demoner. Vilket var en resa för känslomänniskan Soleymani.

- Jag har svajat hela tävlingen. Det har alltid varit något slag som inte fungerat – men i finalen fick vi verkligen till det.

Det kan man lugnt säga. Hon och Sofia Arvidsson gjorde en klockren insats, bjöd nästan inte på någonting och frågan är om det inte var parets bästa match för säsongen.

Ska Rmavbild 2021 07 15 Kl 162743Amanda Girdo och Anna Åkerberg klarade inte att stå emot i finalen.

6-2, 6-1 över svenska mästarna Anna Åkerberg och Amanda Girdo var en maktdemonstration. Det var nog många som trodde att det kanske, kanske skulle bli Barre och Sofias första SPT-förlust i år.

Men i takt med att Åkerberg och Girdo inte fick något gratis blev de allt mer stressade och började bjuda på fler misstag.

Och nu står drottningarna där med fem raka SPT-titlar. Vilket Baharak Soleymani aldrig trodde ett ögonblick på när hon återvände efter sin skada.

- Man måste också tänka på vilka förutsättningar jag och Sofia har. Vi tränar nästan aldrig tillsammans. Oftsast får vi bara till en gemensam träning innan varje tävling.

Men paret kan varandra väldigt bra – och när nu Barre allt mer börjar närma sig sin riktiga nivå, både rörelse- och konditionsmässigt – blir skillnaden till de andra lagen snarare större.

- Det här var deras bästa match i år, slår coachen Robert von Scheele fast.

Frågan nu är snarast om paret ska ta en super-grand slam – det vill säga vinna samtliga SPT denna säsong.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk