Storfavoriter i årets femte SPT

Dags för årets första SPT utomhus. Redan i dag börjar kvalet till Vilshärad – och på onsdag är det dags för de stora namnen att kliva in i tävlingen.

Det märks att vi är på väg in i en ny och bättre tid. Borta är de hårda restriktionerna och de kraftigt begränsade startfälten.

I Vilshärad spelas SPT med 16 lag i både herr- och damklassen. Dessutom är kvalklasserna lika stora. Dessa inleds i dag och på spel är två platser in i huvudturneringen. Det innebär att de lag som går till final samtidigt kliver in i SPT på onsdag.

Dessutom är pubik välkommen. Vilshärad bjuder som vanligt in med restaurangen öppen, där man från uteserveringen kan titta på padel.

- Vi hoppas verkligen att det kommer mycket folk och tittar, säger tävlingsansvarige Robert von Scheele.

I herrklassen får vi se ett nykomponerat par som storfavorit. Cayetano Rocafort parar ihop med José Gaspar – två spanska elitspelare boendes i Sverige. SPT:s regelverk säger att två utländska spelare där båda är topp 300 på WPT-rankingen inte får spela ihop, men detta kommer Rocafort och Gaspar undan eftersom Rocafort bara spelat en WPT det senaste året och därför inte är bättre rankad än 350 i nuläget.

Ska Rmavbild 2021 07 12 Kl 112339

De utmanas i första hand av John Larsson/Pablo Figueroa, Anton Andersson/Johan Brunström samt Viktor Stjern/Pierre Bonfré.

Spännande också med Linus Frost/Daniel Appelgren i uppställningen. Noterbart är att trion Daniel Windahl, Simon Vasquez och Calle Knutsson står över.

I damklassen blir det också spännande par även om några toppspelare saknas. Sofia Arvidsson/Baharak Soleymani utmanas i första hand av Amanda Girdo/Anna Åkerberg.

Men det blir spännande att se Linnea Skymberg som parar ihop med spanjorskan Carla Barciela. Även Matilda Hamlin och Ajla Behram vill garanterat vara med och utmana.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk