Ny stormatch: Windahl klar för previafinal

Daniel Windahl och hans argentinska partner Exequiel Mourino stormar fram i WPT Challenger i Marbella. Efter två nya segrar är paret nu framme i previafinal.

En WPT Challenger håller lägre klass än en vanlig WPT-tävling eftersom de bästa lagen helt enkelt inte får vara med. Det gör att konkurrensen blir lite mer beskedlig, även ner i kvalen.

Windahl och Mourino gick ohotade genom pre previa igår och har i dag gjort två nya kanonmatcher i La Canadas inomhushall.

I första omgången av previa vann de med 6-4 i avörande set. I andra rundan ställdes de mot Pedro Melendez och Jamie Menendez, rankade 97 och 135 i världen. För spanjorerna var det första matchen i tävlingen, vilket absolut inte visade sig vara en fördel. De mötte ett lag som verkligen fått upp ångan.

Efter ett tufft första set som Windahl och Mourino tog med 6-4 blev det en explosion i det andra setet. Windahl och Mourino tog snabbt två raka breaks och gick upp till 4-0. Man hade även en golden point fram till ett tredje break och 5-0 men istället blev det 4-1.

Men med mäktiga smashar av både Windahl och Mourino fixade enkelt 5-1, vilket tryckte ner spanjorerna rejält i skorna.

Vid 5-2 höll de sin serve blankt fram till 6-2.

Previafinalen spelas 09.30 onsdag, förmodligen mot Jamie Munoz och Javier Garzia, ett lag som absolut går att slå. Seger där betyder att Windahl och Mourino, som för första gången spelar tillsammans, är klara för huvudturneringen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk