"Jag är säker - Sverige får spela EM-final"

Mauri Andrini är förbundskapten för Storbritannien. Hans lag har just förlorat mot Italien. Ändå säger han: ”Jag är helt säker på att Sverige spelar EM-final mot Spanien”.

Det börjar verkligen bli nära något riktigt stort i EM i Marbella. Ni kanske minns att Sveriges herrar förnedrande tvingades kvala in i turneringen för att ens få vara med.

Men efter en rad klockrena segrar och tur i lottningen väntar nu alltså en semifinal mot Italien – ett lag och ett land som Sverige drömt om att inte bara gå ikapp, utan också passera.

I morgon har Sverige chansen att ta oss till en helt ny nivå som padelnation. Om Sverige slår Italien väntar något så overkligt som en EM-final på centercourten mot Paquito, JMD, Botello och hela faderullan av stjärnor.

En som är säker på att det blir så är Mauri Andrini. Trots att hans landslag just förlorat sin kvartsfinal mot Italien är han inte det minsta osäker på utgången i Sveriges semi.

- Sverige vinner. Sverige får möta Spanien. Jag vet det, för jag känner spelarna väl, både i Sverige och i Italien. Sverige är helt enkelt bättre.

Får Andrini rätt så vore det utan tvekan den största dagen i svensk padelhistoria. En dag att minnas, oavsett utgång.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk