Icardos största stund - seger på hemmaplan

Årets succépar fortsätter att imponera. Dessutom fick Tamara Icardo den stora äran att vinna en WPT i sin hemstad Valencia. ”Vi har känt stödet hela turneringen”.

Före säsongen var det inte många som på allvar trodde på Tamara Icardo och Delfi Brea som ett riktigt topplag. Men det är det lag som har imponerat mest under säsongen.

Efter några semifinaler kom första fullträffen i Santander, där de besegrade Virginia Riera och Patricia Llaguno i finalen.

Den segern följdes nu upp inför Icardos hemmapublik i Valencia.

När matchbollen var inslagen mot Gemma Triay och Alejandra Salazar föll paret ihop i ett stort kramkalas med tårarna rinnandes.

Icardo, som spelar Euro Finans Invitational i Sverige, var finalens drottning när de kunde vända 0-1 i set till seger. Utan tvekan hennes livs största idrottsögonblick – att få vinna en stor WPT-final i mäktiga basketarenan Pavelló Font de Sant Lluís i sin hemstad.

Ska Rmavbild 2021 07 11 Kl 130321Andra segern för säsongen för Delfi Brea och Tamara Icardo.

- Hallå, Valencia, inledde Icardo sitt tacktal och fortsatte sedan att hylla hemmapubliken.

- Det är så mycket som går genom mitt huvud nu. Jag är otroligt stolt att få vinna här i min hemstad. Det var varit en fantastisk publik och vi har känt stödet hela turneringen.

Kanske var det just den detaljen som gav kraft att kunna vända mot världsettorna Triay och Salazar.

Brea och Icardo är nu 14 och 16 på världsrankinen, men stiger fort och kommer snart att ligga i den absoluta toppen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk