Alla förväntningar infriades i "Clash of the titans"

Förväntningarna på finalernas final, Clash of the titans, var skyhöga. Vi måste nog slå fast att alla infriades.

Stundtals var spelet uppe på en nivå som var rent löjlig. Kanske allra bäst illustrerat då Juan Lebron boostade stenhårt i sin egen sidovägg, fick en brutal sidoskruv som Sanyo Gutierrez lät gå i sin egen bakvägg oh sedan boostade en ännu värre tillbaka via sin sidovägg. Det var padel som vi aldrig har sett den förut – utförd av de bästa i världen som alla presterade på toppen av sin förmåga.

Framför allt syntes det på Lebron hur mycket den här matchen betydde. Sällan har vi sett honom så uppe i varv, så tänd. Han ville verkligen en gång för alla visa att det nu är han som är den nya padelkungen.

Samtidigt kunde vi ännu se tydliga spår av att han lätt blir mentalt liten när han ställs mot just Bela. Flera gånger började Lebron (än en gång) klaga på Belas servar, vilket han gjort i många år och som aldrig har hjälpt honom. Han tappar fokus och det var mycket det som gjorde att Bela och Sanyo kunde ta det första setet med 7-5.

Däremot var det inget snack om vilket lag som var det bästa i det andra setet. Då varvade Galan och Lebron upp, Galan smashade nästan värre än Lebron och även om de var nära att stöka till det för sig var ändå 6-3 rättvisa siffror.

I tredje setet stod de då där öga mot öga – världens två bästa lag – för att avgöra vilket som är det allra bästa. En fråga som verkligen har splittrat. I Padelfebers omröstning inför finalen trodde 51 procent på Lebron/Galan – 49 procent trodde på Bela/Sanyo. Så ovisst var det på förhand mellan världens bästa offensiv mot världens bästa defensiv - och så ovisst var det även på banan.

Bela var den som blev pressad hårdast i sina servar och tvingades rädda sex breakbollar på sina två första servegames, men han fixade allihopa och lagen följdes åt till 3-3, 4-4

Men när det verkligen skulle avgöras var det ändå de äldsta, de mest erfarna, som var starkast – just för att de är mentalt hårdare. Vid 4-5 gjorde Galan och Lebron misstag, vilket snabbt gav tre matchbollar. Samtidigt gjorde Bela och Sanyo det perfekta returgamet och säkrade segern.

Kungarna av padelvärlden heter Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin.

Förhoppningsvis kommer vi att få se dessa lag mötas i många fler finaler.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk