Äntligen får Frost och Appelgren utmana eliten

Äntligen folkligt och festligt igen. Äntligen större klasser. ”Det är det här vi har tränat för i ett år”, säger Linus Frost.

Han och partnern Daniel Appelgren är två av alla spelare som väller fram underifrån, som siktar mot eliten – men som under pandemin stoppats från att tävla.

Nu får de äntligen chansen – och de stortrivs. I första omgången av Vilshärads SPT hade de en lurig och riktigt tuff match mot kvallaget Pär Arlbrandt och Martin Axén som de tog hem med 7-5, 6-1. En riktigt rolig match med många långa bollar där Frosts tunga offensiv stod mot två extremt bollsnåla spelare.

- Deras vapen är defensiven och de visade de verkligen. De gjorde knappt några misstag och det tog länge innan vi kom rätt och förstod hur vi skulle spela i vinden, säger Frost.

- Vi blev korta i lobben i motvinden och fick aldrig bak dem – men när vi började lobba snabbare och djupare fick vi kliva fram och spela vårt spel.

Något som motståndaren Axén beskrev så här:

- Frost har en enorm smash, och trots att det blåser så missar han aldrig. Jag förstår inte hur de kan anpassa sig så.

Nu väntar Anton Andersson och Johan Brunström i kvartsfinalen i kväll.

- Det känns verkligen skitkul. Vi har längtat efter det hela året och nu får vi äntligen komma igång och få de här tävlingarna, säger Appelgren.

Hur slår man Anton och Bruno?

- Vi vet ju att Anton har grym kicksmash och att Bruno är stor på nät, men vi får lobba bra och smart helt enkelt, säger Appelgren.

- Rent generellt märker man att padeln i Sverige har höjt sin nivå rejält. Det är tuffare i B-klassen och det är tuffare i A.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk