Så sänds alla SPT och SM i år

In i det sista har det varit okänt hur SPT ska sändas. Nu är det klart. Förbundet startar ett samarbete med nya Padel-Television.

Samarbetet inleds omedelbart via helgens SPT i Örebro, som kommer att streamas via den nya plattformen.

Men det blir inte bara SPT. Padel-Television ska även sända SM och lag-SM.

- Vi kommer att skapa en plattform där alla som gillar padel kommer kunna följa tävlingarna, spelarna, samt förbundets arbete. Tittarna kommer få ta del av utbildningar och fördjupande reportage. Padel-Television vänder sig till alla fans som vill veta mer om svensk padel, säger Padelförbundets Kent Persson och Calle Åkesson i ett pressmeddelande.

Enligt Kent Persson innebär detta ett stort ekonomiskt värde för förbundet.
- Det kommer att gå att se via hemsida och via app. Det gör att tillgängligheten och kvaliteten ökar. Vi är övertygade om att svenska padelfans kommer uppskatta satsningen, säger Kent Persson.

Stig Edling, en av grundarna till Padel-Television, säger:

- Vår målsättning är att berätta om de bästa spelarna i landet, bygga upp karaktärer och stärka svensk padel. Vi vill också ge fördjupande reportage om padelns framfart i Sverige. Vi tror också väldigt mycket på instruktionsfilmer som ger en utövare tips om hur man blir en bättre spelare. Så det kommer vi också att producera på plattformen.

Sändningarna startar alltså redan i helgen från SPT. Alla matcher kommer att sändas live, samt sparas på plattformen, så det finns också möjlighet att se matcherna.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk