Windahl klar för huvudturneringen - som lucky loser!

Det svänger snabbt i padel. Först var Daniel Windahl brutalt knäckt. Några minuter senare väldigt lycklig. ”Jag har aldrig vunnit en lucko loser – inte ens på 50 försök i tennisen”, säger han.

Windahl och hans partner Martin Andornino, en argentinare rankad 113 på WPT, spelade previafinal och hade alla chanser i världen att vinna den matchen. De vann första set med 6-3 och hade därefter totalt 12 breakbollar på de två följande seten, som de missade.

Till slut stod de där som förlorare med 7-5 i tiebreak i avgörande set.

- Vi spelade faktiskt riktigt bra, men på något jävla vänster lyckades de krångla sig ur lägena. Jag fattar det inte. Vi spelade dessutom bra på alla breakbollar.

Windahl skakar på huvudet och säger:

- Det var som att det var förutbestämt, vi skulle fan inte vinna i dag.

När motståndarna slagit in matchbollen satte sig Windahl på en stol rejält knäckt, han skrollade lite i mobilen. Att chansen fortfarande fanns att vinna en lottning och gå in i huvudturneringen som ”Lucky loser” hade han inte ens reflekterat över.

Lucky loser innebär att arrangörerna lottar ut en plats till alla de lag som förlorade i sista omgången av previa. 

- Jag har aldrig vunnit en sån lottning. Inte i padel och inte ens i tennisen. Inte på 50 försök. Så vad var oddsen att vi skulle vinna nu…

Men bara några minuter senare kom partnern Andornino fram till Windahl. Han höll masken helt innan han sa:

- Vi spelar klockan 16.00 igen…

Windahl och Andornino fick alltså en extra chans och lottas dessutom in mot ett annat kvallag, Aliaga och Guerrero, det lag som slog ut Douglas Rutgersson.

Windahls partner började direkt att bygga upp svensken igen:

- Jag vet att du är helt knäckt, Danne. Men vi ska bara fortsätta. Vi har spelat riktigt bra och förtjänar att vara i huvudturneringen lika mycket som det lag vi förlorade mot.

När Padelfeber pratar med Windahl är han redan rejält peppad.

- Vi ska ta boll för boll. Dom vi möter är riktigt bra, men det känns som att vi har rätt bra koll på dom.

I huvudturneringen stiger även Simon Vasquez in i par med Pincho Fernandez, rankad 37 på WPT. De möter Salvador Oria (49 på WPT) och Jorge Ruiz (57). Den matchen spelas 17.00.

Att vi har två svenska herrar inne i en huvudturnering på WPT Challenger måste anses som en stor händelse. 

Här är hela lottningen.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk