Riktigt bra genrep för Vasquez och Rocafort

Simon Vasquez och Cayetano är utslagna ur FIP-tävlingen på Sardinien. Men de pressade det finalseedade paret och känner sig redo för morgondagens WPT-kval. ”Vi spelar bra nu”, säger Vasquez.

Vasquez och Rocafort lyckades kvala in i huvudturneringen på Sicilien och väl där började de med att vinna en riktigt tuff tresetare i första omgången, en lång drabbning i brutal luftfuktighet.

- Det var som att andas genom ett sugrör, säger Vasquez.

I andra omgången väntade en mycket bekant spelare, nämligen Pincho Fernandez i par med José Antonio Garcia Diesto – det finalseedade paret i Sardinien. Som bekant är ju Fernandez partner till Vasquez i Euro Finans Invitational.

Vasquez och Rocafort bjöd på en riktigt fin kamp, särskilt i andra set där de hade 0-40 i motståndarnas serve vid ställningen 4-4.

- Vi pressade dem verkligen där. Vi hade bra lägen att få serva för ett avgörande set.

Men Vasquez och Rocafort hinner inte deppa särskilt länge.

Redan i morgon väntar WPT-kvalet där de får stöta på en bekanting. Pablo Cuesta Gomez var nämligen en av de spelare Vasquez och Rocafort mötte i första omången och hade en riktig rysare emot igår. Nu spelar han med Miguel Morales Domenech.

- Det är en tuff lottning. Men det är ofta tuffa lottningar på WPT och jag tror vi har en bra chans. Vi spelar riktigt bra padel nu”, säger Vasquez.

Riktigt roligt att se Vasquez och Rocafort spela WPT tillsammans igen och det ska bli spännande att se vad laget kan göra.

Deras första match går 10.00 i morgon.

Daniel Windahl och Calle Knutsson står över denna WPT-tävling. 

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk